Frederik Backaert vernieuwt contract met Wanty-Groupe Gobert: al 8 renners voor 2016

Door Kurt Vermeerbergen op 31 May 2015 - 09:51
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Frederik Backaert zal de komende seizoenen voor Wanty-Groupe Gobert blijven rijden. De 25-jarige Oost-Vlaming rijdt sinds 2014 in het blauw van de Belgische procontinentale ploeg en tekende een nieuw contract voor 2016 en 2017.
 
“Ik ben blij met dit vertrouwen. Bij deze ploeg kan ik mezelf blijven ontwikkelen,” licht Backaert zijn besluit toe. “We rijden een mooi programma met wildcards voor alle grote voorjaarsklassiekers in de WorldTour. Alle wedstrijden tussen de Omloop en Parijs-Roubaix liggen mij goed. “
 
Ploegleider Hilaire Van Der Schueren ziet dat Backaert goede progressie heeft gemaakt in de afgelopen anderhalf jaar.
 
“Hij heeft een stap voorwaarts gezet. Dat moeten we als ploeg ook doen en naast de renners die we al onder contract hebben voor volgend seizoen, is Frederik een belangrijke aanvulling. Hij is een allrounder, kan bergop mee in de WorldTour etappekoersen zoals Catalonië en Zwitserland waar we ook wildcards voor krijgen maar kan natuurlijk ook uitstekend uit de voeten op de kasseien.”
 
Backaert kwam in 2014 bij Wanty-Groupe Gobert maar zag toen zijn voorjaar door ziekte niet worden wat hij ervan had gehoopt. De renner die aan de voet van de Berendries woont, onderscheidde zich dit seizoen wel op de kasseien.
 
In Nokere Koerse en in Parijs-Roubaix reed hij tot diep in de finale op kop met een 25e plaats op de iconische vélodrome als resultaat. In rittenkoersen als de Ronde van Oostenrijk, de Bayern Rundfahrt en de Driedaagse De Panne-Koksijde reed hij top 20 in het algemeen klassement.
 
“De komende jaren wil ik me verder verbeteren in het tijdrijden maar ook in het beter positioneren in peloton. Positioneren en tactiek komen ook wel als je beter wordt als renner. De komende jaren wil ik vaker echt finales rijden. Daar komt misschien wat meer druk bij kijken, maar bij deze ploeg krijg ik die kans voor mezelf,” zegt de boerenzoon uit Michelbeke.
 
“Ik ben er meer en meer van overtuigd dat onze ploeg kansen moet geven aan jonge renners,” besluit algemeen manager Jean-François Bourlart.
 
“Het creëren van de optimale werkomstandigheden voor jonge, talentvolle hardwerkende coureurs is ons doel voor de komende seizoenen.”
 
Voor 2016 heeft Wanty-Groupe Gobert al reeds de volgende acht renners onder contract staan: Marco Marcato, Simone Antonini, Frederik Backaert, Roy Jans, Jérôme Baugnies, Kévin Van Melsen, Lander Seynaeve en Tom Devriendt.

Gerelateerde artikels

Frederik Backaert maakte dit seizoen zijn profdebuut in het tricot van Wanty-Groupe Gobert. “Vooraf wist ik niet goed wat ik moest verwachten. Ik heb dit jaar geleerd dat ik voor volgend seizoen meer moet leren pieken naar bepaalde periodes. Mijn doelen zijn de voorjaarsklassiekers en de Ronde...
Zondag staat naast de Amstel Gold Race ook de minder bekende, maar daarom niet minder mooie, Tro-Bro Léon (1.1, 15/04) op het programma. Deze mooie wedstrijd begeeft zich over ongenadige, onverharde wegen in Bretagne. Vorig jaar strandde Frederik Backaert na een sterke wedstrijd in een spurt met...
Frederik Backaert heeft zijn contract bij Wanty-Groupe Gobert met een jaar verlengd. De Flandrien begint in 2018 aan zijn vijfde seizoen bij de Belgische ProContinentale ploeg. Backaert, 27 jaar oud, begon als prof in 2014 en won in 2016 de 7de etappe van de Ronde van Oostenrijk. De renner uit...