Dorian De Maeght: "Het wegseizoen zal voor mij veel betekenen in 2016"

Door Kurt Vermeerbergen op 8 Jan 2016 - 15:29
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Dorian De Maeght heeft al een seizoen achter de rug om snel te vergeten wegens diverse kwetsuren. Momenteel werkt Dorian het huidige crossseizoen af maar zonder enige grote ambities. Hierdoor wil Dorian zich wel laten opmerken tijdens de diverse wegwedstrijden het komende seizoen.

1. Wanneer ben je gestart met het wielrennen/crossen? Weet je nog vanwaar de keuze voor deze sport?  Ik ben gestart als 12-jarige aspirant bij Wielerclub Noord-West Brabant. Vroeger deed ik aan zwemmen en golf maar ben dan gestopt omdat ik met de papa begon mee te fietsen. Omdat ik het zo leuk vond heb ik dan besloten om me bij een club aan te sluiten.

2. Je bent zowel actief op de weg als in het veld. Naar wat gaat je voorkeur uit? Mijn voorkeur gaat duidelijk naar de cross. Dit is altijd al zo geweest en heb de weg altijd als voorbereiding gezien voor de cross.

3. Inmiddels is het veldritseizoen op enkele maanden van het einde. Hoe kijk je er op terug? Zeer negatief, het was zeer slecht. Ik heb voor het seizoen nog een zware rugontsteking gehad maar heb die dan kunnen laten behandelen en heb hierdoor veel tijd verloren omdat ik niet meer mocht trainen eventjes. Daarna 3weken voor de start van het seizoen nog een achillespeesontsteking gehad. Deze was zodanig pijnlijk dat ik niets meer mocht doen, zelfs niet meer stappen. Uiteraard was dit een dikke streep in mijn rekening. Dan in Koningshooikt ben ik ten val gekomen en heb dan een dubbele schouderbreuk gehad en hierdoor 10 weken op non-actief gestaan. Dus heb ik niet veel kunnen crossen tot nu toe en was het niet denderend, verre van zelf.

4. Wat zijn de verwachtingen / doelen voor de resterende maanden? BK? Hopelijk kan ik nog iets van me laten zien in de komende maanden en op het BK want heb me hier nog op toegelegd. Ik heb men basis nog zitten trainen, dus hopelijk komt het nog goed.

5. Wat is voor jouw het ideale crossparcours? Ik rij het liefst van al op zware moddercrossen en hoe zwaarder het parcours is, hoe liever want dan komen de renners op hun waarde terecht.

6. Je startte het nieuwe jaar in een nieuwe tenue van Kalas Cycling Team. Waarom de keuze voor deze ploeg? Omdat ik veel goeds had gehoord over deze ploeg. Ze begeleiden echt hun renners en zijn er mee bezig zowel voor cross als voor op de weg. Dit kon ik spijtig genoeg niet zeggen bij men vorige ploeg maar dit kan ik ze niet kwalijk nemen omdat 99% van hun renners uit wegrenners bestaan.

7. Springen over de balken of niet? Hoe kies je ? Spijtig genoeg spring ik er niet over. Ik heb hier nooit op getraind maar dit komt nog wel.

8. Met welke doelen start je op de weg volgend seizoen? De weg zal voor mij echt veel betekenen volgend seizoen omdat ik dit vorig jaar op de weg ook goed gepresteerd heb en ik wil die lijn verder doortrekken. Andere reden is dat ik me wil laten zien om de aandacht te trekken van de grotere ploegen maar daarvoor moet je wel beter rijden wat logisch is. Als ik goede prestaties neerzet op de weg zal dit een enorme boost zijn voor het volgende crossseizoen.

9. Op welk parcours kom je op de weg ten volste tot u recht? In de zware crossen en/of moddercrossen. Heb dit altijd al liever gedaan en het is ook de rede waarom ik crosser ben geworden.

10. Wat verkies je: spurt of solo? Waarom?  Zou liever solo een wedstrijd kunnen winnen omdat dat veel spectaculairder is, maar ik heb een zeer goede sprint dat altijd handig is als je niet goed genoeg bent om solo te kunnen winnen.

11. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten? Momenteel zijn deze niet zo goed omdat ik veel heb stilgelegen door de pech maar heb er veel op getraind voor op de weg en dat lukte aardig goed.

12. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind of een mix van beide? Waarom? Mix van beiden omdat er veel renners schrik hebben in de regen maar ik voel me veel beter in de regen. Ik kan er dan mijn voordeel uithalen door risico's te nemen.

13. Ben je bijgelovig? Zo ja, op welke manier? Neen, totaal niet maar ik heb altijd graag het nummer 13 gedragen omdat iedereen het ziet als ongeluksnummer en omdat ik de 13e geboren ben.

De snelle vragen
Lievelingskleur : groen
Favoriete muziek : alle soorten muziek
Favoriete film : geen idee
Lievelingseten : speciale ovenschotel van de moeder
Ochtend- of avondmens : ochtend
Film of boek : film
Brunette of blondine :brunette
Pizza of frieten : frieten maar niet in seizoen
Citytrip of relaxvakantie :relaxvakantie
Bergop of bergaf : bergaf
Koud of warm : koud
Tijdrit of een lange rit : tijdrit
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken: sven nys
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je? Zonder pech het seizoen aanvatten en het seizoen uitrijden zonder pech.

 

Gerelateerde artikels

Dorian De Maeght start zaterdag in De Vlaamse Pijl voor zijn ploeg Mysenlan-SPIE-Douterloigne CT. Vraag: Zaterdag start je in De Vlaamse Pijl.  Wat verwacht je van de wedstrijd voor jezelf?  Wanneer tevreden? Wie zijn de kanshebbers of welke ploegen? "Ik leg mezelf geen...
Dorian De Maeght zal in 2020 de overstap maken naar de categorie ezc. Hij zal dit doen in de kleuren van het Urbano Cycling Team. "Ik word elite ZC en had dus niets meer aan een ploeg dat de road series reed. Daarom de keuze om naar een ploeg te gaan dat bvb zou rijden en ook een mooi...
Dorian De Maeght, de Vlaams-Brabantse ex-veldrijder die dit seizoen uitkomt voor het Aluvano Development Team, moest gisteren noodgedwongen een punt zetten achter zijn seizoen. Gisteren stond hij 's middags nog aan de start van de wedstrijd in Sint-Laureins. Hij moest daar de strijd staken en...
Dorian De Maeght twijfelde al enige tijd tussen de weg en de cross maar heeft nu uiteindelijk de knoop doorgehakt. Vanaf 2018 legt Dorian zich volledig toe op de weg bij het C4C CT, een ploeg dat de optimale balans zoekt tussen de studies en het wielrennen. Het crossen zal vanaf nu als...
Tweedejaars belofte Dorian De Maeght legde al een mooi parcours af op de weg ondanks dat zijn hoofddoel voorlopig het veld blijft. De renner van het AA Drink jongerenteam hoopt om nog enkele doelen op de weg te realiseren voor hij het veld induikt. 1. Je hebt duidelijk een stap voorwaarts...