Dorian De Maeght: "Graag schitteren in de de Ronde van Vlaams-Brabant"

Door Kurt Vermeerbergen op 16 Jun 2017 - 21:18
Printvriendelijke versie

Tweedejaars belofte Dorian De Maeght legde al een mooi parcours af op de weg ondanks dat zijn hoofddoel voorlopig het veld blijft. De renner van het AA Drink jongerenteam hoopt om nog enkele doelen op de weg te realiseren voor hij het veld induikt.

1. Je hebt duidelijk een stap voorwaarts gezet dit wegseizoen. Aan wat heb je dit te danken? Ik ben dit seizoen anders beginnen trainen en ben ook veranderd van trainer. Wij hebben een heel ander zicht op de manier van trainen dan ervoor.

2. Wat waren voor u persoonlijk de hoogtepunten tot nu toe? Mijn 2e plaats in Tielt. Omdat wij daar met 4 man weg zijn en later is er nog iemand gevallen waardoor we met 3 overbleven zijn. We zijn blijven rijden en hebben simpelweg het peloton uit koers gereden met nog 6-7 rondes te gaan!

3. Kreeg je ook al af te rekenen met pech? Welke & waar? Momenteel nog niet, heb ik te danken aan mijn fietsenmaker welke ervoor zorgt dat mijn materiaal altijd op en top staat.

4. Heb je nog doelen dit wegseizoen welke je nog wil verwezenlijken? Ik zou heel graag willen 'schitteren' in de Ronde van Vlaams-Brabant en een wedstrijdje op mijn naam zetten, al is dit heel hoog en misschien te hoog gegrepen.

5. Hoe zou u favoriete parcours eruit zien op de weg? Ik hou persoonlijk van hele zware toertjes. Een parcours met paar stevige hellingen, liefst zo stijl mogelijk of wedstrijden met heel veel wind.

6. Gaan we u ook terug zien vanaf september of later in de cross? Doelen? Zeker en vast! Cross blijft momenteel nog altijd mijn hoofdactiviteit, het is gewoon mooi meegenomen wat ik nu presteer. Specifieke doelen heb ik niet echt. Ik wil al gewoon beginnen met mijn lijn van op de weg door te trekken naar het veld en natuurlijk me toch een paar keer laten opmerken op de zwaardere crossen van het seizoen.

7. Hoe zit u favoriet parcours in de cross eruit? Veel modder en klimmen.. hoe zwaarder, hoe liever. Ik ben altijd al beter uit de voeten gekomen op zwaardere parcours. Hoe dat komt heb ik geen idee maar wanneer het snel is kan ik niets doen.

8. Wat zou je kiezen: cross of weg? Waarom? Ik blijf voor de cross kiezen maar ik moet wel realistisch blijven. Als het gewoon niet wil lukken in de cross zal ik overstappen naar de weg omdat het daar toch wel aardig lukt. Als ik mij dan ook een heel jaar kan focussen zoals de wegrenners op de weg kan ik misschien ook nog een rol van betekenis spelen in sommige wedstrijden.

Gerelateerde artikels

Dorian De Maeght twijfelde al enige tijd tussen de weg en de cross maar heeft nu uiteindelijk de knoop doorgehakt. Vanaf 2018 legt Dorian zich volledig toe op de weg bij het C4C CT, een ploeg dat de optimale balans zoekt tussen de studies en het wielrennen. Het crossen zal vanaf nu als...
Dorian De Maeght, de Vlaams-Brabantse ex-veldrijder die dit seizoen uitkomt voor het Aluvano Development Team, moest gisteren noodgedwongen een punt zetten achter zijn seizoen. Gisteren stond hij 's middags nog aan de start van de wedstrijd in Sint-Laureins. Hij moest daar de strijd staken en...
Dorian De Maeght heeft al een seizoen achter de rug om snel te vergeten wegens diverse kwetsuren. Momenteel werkt Dorian het huidige crossseizoen af maar zonder enige grote ambities. Hierdoor wil Dorian zich wel laten opmerken tijdens de diverse wegwedstrijden het komende seizoen. 1. Wanneer...
Dorian De Maeght zal in 2020 de overstap maken naar de categorie ezc. Hij zal dit doen in de kleuren van het Urbano Cycling Team. "Ik word elite ZC en had dus niets meer aan een ploeg dat de road series reed. Daarom de keuze om naar een ploeg te gaan dat bvb zou rijden en ook een mooi...
Dorian De Maeght start zaterdag in De Vlaamse Pijl voor zijn ploeg Mysenlan-SPIE-Douterloigne CT. Vraag: Zaterdag start je in De Vlaamse Pijl.  Wat verwacht je van de wedstrijd voor jezelf?  Wanneer tevreden? Wie zijn de kanshebbers of welke ploegen? "Ik leg mezelf geen...