Ben Squire: "Het goede gevoel omzetten in resultaten"

Door Kurt Vermeerbergen op 13 May 2021 - 17:31
Printvriendelijke versie

Tweedejaarsbelofte Ben Squire start zaterdag aan zijn seizoen in de GP Vermarc samen met zijn ploeg Home Solution-Soenens Cycling Team. Ben zag door de huidige toestand zijn voorbereidingen op de piste voor het wegseizoen volledig in het water vallen.

1.  Hoe zag je voorbereiding eruit op het seizoen 2021?
Na het Bk op de weg nam ik 2 weken rust om daarna terug te beginnen aan de voorbereiding voor het volgende seizoen. Normaal start ik eind december met competitie op de piste om actief te blijven. Dit jaar was dit niet mogelijk door corona en dus koos ik voor een stage met mijn ploegmaat Jenno Berckmoes naar Calpe. Wij gingen normaal gezien in februari nog eens naar daar met de ploeg maar dit kon jammer genoeg niet doorgaan vanwege het reisverbod. De ploeg losten dit mooi op door bijna wekelijks een clubtraining coronaproof te organiseren.

2.  Andere jaren ben je in de winter actief op de piste maar door de corona waren er geen wedstrijden. Een zware streep door je voorbereiding?
Het was inderdaad wel jammer dat er geen competitie op de piste was zoals andere jaren. Zoals iedereen wil je na lang werken en trainen weten waar je staat. Als renner kan je in principe hier met wachten tot eind februari maar ik heb graag wat pistewedstrijden tussendoor om te zien waar ik sta.

3. Waren de laatste maanden extra moeilijk door geen wedstrijden? Waar vond je de moed om steeds te gaan trainen?
Het ging soms wel wat moeizamer om op te fiets te stappen om te gaan trainen omdat je nooit weet wanneer de competitie start. Door een goede begeleiding van mijn trainer en bijkomende ploegtrainingen waar we af en toe in groep de benen kunnen testen bleef ik gemotiveerd om de nodige trainingskilometers af te malen.

4. Beschouw je het seizoen 2021 als een volkomen verloren jaar?
Er is natuurlijk al een groot deel van het seizoen verloren. Gelukkig verplaatsen veel organisaties hun wedstrijd naar een latere datum dit jaar. Hierdoor kunnen we koersen tot eind oktober. Laat ons hopen dat we deze zomer nog een goed gevuld en krachtig seizoen mogen rijden!

5. De GP Vermarc zal je eerste wedstrijd van het seizoen worden. Wat verwacht je ervan? Wanneer tevreden?
Wat ik er van verwacht is moeilijk te zeggen, het is niet meteen de minste koers om met te starten als je het deelnemersveld bekijkt. Ik zal tevreden zijn als ik na de race voel dat ik een stap vooruit heb gezet ten opzichte van vorig jaar en we ons als ploeg hebben kunnen tonen.

6. Welke andere wedstrijden staan in de nabije toekomst op het programma? Met welke doelen start je daar?
Voor dat het seizoen startte had ik enkele koersen aangestipt die ik heel graag wou rijden. Sommige hiervan zijn al afgelast of uitgesteld. De eerstvolgende waar ik echt iets zou willen kunnen tonen is de Omloop het Nieuwsblad aangezien de plaatselijke ronde steeds aan mijn deur passeert en dit gewoon een prachtige koers is.

7. Heb je bepaalde wedstrijden al met stip aangeduid (mits selectie natuurlijk) en waarom?
Ik kijk uit naar GP Vermarc en de Omloop, nadien zien we wel.

8. Wanneer zal je een tevreden renner zijn in oktober?
Ik zal tevreden zijn als ik de goede voorbereiding en het bijhorende gevoel kan omzetten in resultaten in wedstrijden.

Gerelateerde artikels

Branko Huys is één van de nieuwkomers dit seizoen bij Acrog Tormans BC als tweedejaarsbelofte. Branko mag zaterdag 15 mei zijn nieuwe clubkleuren voor de eerste keer verdedigen tijdens de GP Vermarc. 1. Hoe zag je voorbereiding eruit op het seizoen 2021? Door de extra lange winter heb ik op mijn...
Ben Squire zal de overstap naar de beloften zetten bij het Home Solution-Soenens Cycling Team volgend seizoen. "Ik ben zeer blij met de kans die ze mij geven. Het was al van in het begin van het jaar een doel om bij hun te mogen rijden. Volgend jaar rijdt de ploeg een zeer mooi programma voor...
Dit jaar rijden de nieuwelingen voor de 31ste keer de Katjeskoers in Ieper. In totaal zullen 116 nieuwelingen van start gaan in deze Beker van België wedstrijd. Ben Squire zal voor zijn ploeg Wielerclub onder ons Parike deelnemen. We legden de renners twee vragen voor: Wat ze ervan verwachten en...
Ben Squire werd vandaag tweede in de tijdrit van de Vuelta al Bajo Aragon in Spanje. Morgen, overmorgen en dinsdag staan er nog ritten op het programma. "Het was een korte tijdrit die heel technisch was. Ik eindigde op 2seconden en pak de groene trui"  
Ben Squire heeft zijn hart helemaal verloren aan het wielrennen. De 14-jarige aspirant van Onder Ons Parike won enkele weken geleden het provinciaal kampioenschap. 1. Wanneer ben je gestart met wielrennen ? Hoe bij de sport terecht gekomen? Ik ben gestart bij de 12-jarige aspiranten. Ik heb...
De omnium bij de junioren werd gewonnen door Ben Squire.  Er moesten maar 2 onderdelen gereden worden omdat er nadien nog een sprintmeeting was. "Er waren maar 2 nummers, de scratch en puntenkoers, omdat er ook nog aparte sprintmeeting was. In de scratch rijden we met 4 man weg en nemen...