Zeven nieuwkomers voor Dovy Keukens – FCC Cycling Team in 2022

Door Kurt Vermeerbergen op 19 Nov 2021 - 18:24
Printvriendelijke versie

Dovy Keukens – FCC zal ook volgend jaar opnieuw in het peloton te zien zijn, met dank aan de vaste sponsoren. Dit al voor het tiende wielerjaar op rij! Jawel je hoort het goed! Volgend jaar, indien Corona het toelaat, vieren ze op de ploegvoorstelling het tienjarig bestaan! Het team van voorzitter Frans Delameilleure & sportief manager Jochen Deweer telt volgend jaar 20 renners.

De aanhoudende corona pandemie zorgt er jammer genoeg voor dat renners eind 2021 het wielrennen vaarwel zeggen. Wannes Geldhof, Vasco De Groote, Antoine Leleu & Kim Van Oost zien een nieuw seizoen niet meer zitten. Daarnaast zetten Cedric Baekeland, Tristan Bruyneel en Milan Hanne een stapje terug en gaat hun focus naar regionale kermiskoersen in 2022. Tot slot verlaat Kenneth Verstegen alsnog de ploeg om te kijken wat hij al kan als tweedejaars belofte op internationaal niveau bij Gaverzicht-EFC.

Hierdoor trok het wielerteam zeven nieuwkomers aan waarvan liefst zes beloften. Drie eerstejaars beloften krijgen de kans om hun debuut te maken bij de U23 (Vleirick, Vanderplasschen en Dalle). Santy, De Keyser en De Maere zijn de andere beloften die nieuw zijn en waar het geloof in prestaties groot is. Dit hebben ze in het verleden al laten blijken.

Bulley is de enige nieuwe elite z/c. Als buitenlander is hij een gekende vaste waarde in België. Iemand die voor successen moet zorgen in lastige koersen.

West-Vlaams kampioen Anthony Debuy blijft het team trouw. Alsook de andere zegekapers Jochen Deweer & Ruben De Marez. Voor laatstgenoemde zou 2022 een laatste wielerjaar zijn. Broers Nicolas + Thibaut De Smet blijven met succes duatlon met wegwielrennen combineren komend seizoen. Een blessure hield Tjörven Cleenewerck het afgelopen seizoen van de fiets. Hij lijkt hersteld te zijn en klaar om in 2022 op zoek te gaan achter de goede form van 2019. Het wordt ook uitkijken naar Vercouillie & Corijn wat ze kunnen als tweedejaars. In een half wielerseizoen lieten ze als eerstejaars al enkele flitsen zien met een mooi eindresultaat in de uitslag.

Komende winter is Deweer meermaals aan het werk op de piste in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx. Dalle en Santy nemen aan enkele beachraces deel. Broers De Smet zien we misschien aan het werk in het veld.

De ploeg zal ongeveer hetzelfde programma afwerken als afgelopen jaren. De beker van België wordt opnieuw een belangrijke afspraak. De ploegentijdrit in Borlo wordt ook een doel. Daarnaast voegen ze enkele Nederlandse en Franse wedstrijden aan de kalender toe. In december volgt een kennismaking weekend. De ploegstage in Calpe (SPA) zal plaatsvinden begin februari 2022.

Bestuur 2022
Frans Delameilleure Voorzitter
Jochen Deweer Sportief Bestuurslid

Omkadering 2022
Algemeen & Sportief verantwoordelijke is Jochen Deweer. Tevens zelf ook nog renner binnen de ploeg.
Charlotte Brulez onderhoudt de contacten met de wedstrijdverantwoordelijken.
Filip Hellebuyck & Peter De Maere zijn twee ervaren hoofdploegleiders die vol ambitie zitten. Hun verleden als renner kan de huidige renners alleen maar ten goede komen. Zij krijgen in hun zog de hulp van twee assistenten die nieuw zijn bij het team.
Hoofdverzorgers blijven Matthias Verheye, & Wim Geldhof.
Mecaniciens blijven Yannick Dejonckere, Niels Driessens en Robin Bauwens.

Renners 2022
* BULLEY LEWIS
DE MAREZ RUBEN
DE SMET THIBAUT
DEBUY ANTHONY
DEKONING FABRIZIO
DEWEER JOCHEN
PAUWELS NILLS
VANDAELE THIJS
CLEENEWERCK TJORVEN
CORIJN GIANNI
* DALLE JENS
* DE KEYSER EWOUT
* DE MAERE ALESSIO
DE SMET NICOLAS
* SANTY ARNE
VAN DEN HEEDE NIELS
VAN DEN HEEDE JENS
* VANDERPLASSCHEN THIEMEN
VERCOUILLIE VICTOR
* VLEIRICK WARRE

* : nieuwkomer in het team