Zannata Galloo Team kiest voor de jeugd en een vernieuwde aanpak in 2020

Door Kurt Vermeerbergen op 4 Sep 2019 - 12:20
Printvriendelijke versie

Het jeugdwielrennen heeft de laatste jaren heel wat wijzigingen doorlopen.  Dat is ook het bestuur van het team niet ontgaan.  Er wordt te veel druk gelegd op de jongeren. Ze moeten presteren en de beste zijn.  Dit is niet voor iedere jongere weggelegd. 

Het team wil in 2020 een aanpak waar de nadruk ligt op ‘ontdekken’, ‘plezier’ en 'evenwicht tussen trainen en wedstrijden’.  Een evenwichtig programma bepalen per renner met gezonde afwisselingen tussen trainingen en wedstrijden in binnen- en buitenland.  De wedstrijden zullen dus gekozen worden in functie van dit ideale evenwicht.

Het is dus duidelijk dat in 2020 het Zannata Galloo Team met deze vernieuwde aanpak een voorbeeld wil blijven zijn voor andere teams.   Het team gaat in 2020 zijn 20ste seizoen in en is in al die jaren een topteam geweest.  Getuigen de hele reeks huidige profrenners die bij het team hebben gereden.  De lijst is lang, Tiesj Benoot, Piotr Havik, Jerome Baugnies, Maxime Vantomme, Stan Dewulf, Jasper Stuyven, Pieter Serry, Brian Van Goethem. Otto Vergaarde, Wouter Wippert, Kevin Deltombe, Gijs van Hoecke.…
“Het is zo dat Jasper Stuyven voor het team reed toen hij zijn wereldtitel behaalde!”

Nu, in 2020 vinden voorzitter Franky Defever en Rik Deleye elkaar terug.
“Alsof de cirkel gesloten wordt en we terug naar de essentie gaan van wat we ooit hebben begonnen klinkt het bij beide. Een team opzetten en jongeren de kans geven om hun dromen na te jagen via een gerichte begeleiding.”

Rik Deleye vervoegt dus het team in 2020 als teamscout.  “Toen Franky hoorde dat ik niet verder zou doen bij Gaverzicht Be-Okay, zaten we eens rond tafel. Toen ik hoorde van dit project, begon het terug te kriebelen, verduidelijkt Rik Deleye. Maar mijn taak wordt hier helemaal anders, ik zal geen ploegleider zijn, maar ben teamscout die over alle categorieën zal renners zal begeleiden.  Dit is niet zomaar een ploeg die een programma aanbiedt en renners zoekt. Neen dit is veel meer. Het gaat over opleiding en begeleiding.”

Bij de juniors mag de lat al iets hoger gelegd worden en zal het ambitieuze programma die het team al enkele jaren kan voorleggen worden aangehouden en uitgebreid waar nodig.

Het team organiseert op zaterdag 21 september een kennismakingsmoment. Jonge renners van 8 tem 18 jaar kunnen er langs komen om het team te ontdekken.  Vanaf 10u kan je uitleg krijgen bij verschillende medewerkers. Dus zet in je agenda 21 september vanaf 10u, Bowling Kentucky te Wevelgem.

Mocht je geïnteresseerd zijn om het team medewerkers te versterken dan ben je die dag ook van harte welkom!

Sportieve structuur 2020
Sportieve cel o.l.v. Franky Defever
teamscout: Rik Deleye (advies - assistentie bij transfers en werking team)
Juniors:  Nico Mattan -
Nieuwelingen: Franky Folens + Bart Van Hollebeke