Young Cycling Talent is benieuwd hoe ver jij kan komen

Door Kurt Vermeerbergen op 17 Sep 2021 - 19:56
Printvriendelijke versie

Met 6 jaar op de wielerteller is het Hagelandse wielerteam uit Tremelo best jong te noemen en met 100 renners tussen 8 en 18 jaar en 30 belofterenners ligt hun klemtoon bij het opleiden van jongeren in het wielervak.

Ervaren trainers met zowel een offroad als wegspecialisatie staan elke week klaar om jonge renners te begeleiden en bij te sturen, waardoor het woord “cycling” op zijn breedst in de praktijk wordt gebracht.

En elke jongeren heeft onmiskenbaar een aantal talenten die in het dagelijkse leven van pas komen. Leren en kunnen experimenteren met die talenten is een ruimte die de club wil geven aan zijn leden. Zo moet een winnaarstype leren doelen stellen en gericht werken zonder alles te willen, iemand die in de lappenmand ligt moet zijn doorzettingsvermogen leren aanspreken en inzichten verwerven in het hoe dit te vermijden in de toekomst. Het zijn allemaal vaardigheden die van pas komen in het dagelijkse leven. Het wielrennen als middel in het groeiproces van een jongere. Het is eens een andere insteek van wat sport kan en moet zijn. De enige voorwaarde die de club stelt aan zijn leden is dat men zich inzet voor datgene waarvoor men gekozen heeft en dat men een persoonlijke progressie kan voorleggen. We beginnen met het speels leren trainen en eindigen met deelnames in rondes en interclubs zowel klimgericht als op het vlakke, of in A-crossen voor wie zich toelegt op het veldrijden . En we hebben onze contacten op continentaal niveau hetgeen een volledige doorstroming mogelijk maakt. Zeer recent nog maakten we voor één van onze renners afspraken met een Canadees continentaal team .

Omdat elk jaar de renners naar een volgend niveau doorschuiven, is het aantrekken van nieuw bloed een levensader voor het team. Ook daar zet het team in op een persoonlijke benadering en volgt het de principes van het Canadese lange termijn opleidingstraject.

Daarom :
-    Wil je weten hoe ver je staat en hoe ver je kan komen in de wielersport,
-    Wil je graag veldrijden, of toch liever de weg of piste ( of een combinatie op basis van kortere piekperioden ),
-    Wil je als degelijk renner graag een zekerheid tot en met belofte,

Dan willen we je daar graag bij helpen.

Wat we niet doen is een renner met allerlei beloften trachten los te weken uit zijn huidig team. Wie zich goed voelt bij een ploeg, moet daar vooral blijven. Elk ander geïnteresseerde neemt best met ons contact via demerendijle@gmail.com. Pas dan kan je de juiste beslissing nemen.