Yoram Knaepen is de snelste nieuweling te Helchteren

Door Kurt Vermeerbergen op 7 May 2022 - 18:03
Printvriendelijke versie

De 15de Trofee Maarten Wijnants voor nieuwelingen in Helchteren werd gewonnen door Yoram Knaepen. De eerstejaars was in de pelotonspurt de snelste van ongeveer 65 renners.

"Met een mooi peloton van 95 vertrokken we voor 20 rondjes van iets meer dan 3 km.  Door de vele vertrekkers en het vlakke parcours was het  moeilijk om weg te rijden. Het werd een snelle wedstrijd waarin er verschillende pogingen zijn gedaan om weg te rijden, maar het werd me al snel duidelijk dat dit eigenlijk onbegonnen werk was doordat het gemiddelde meer dan 40km/u was. Uiteindelijk met een uitgedund peloton van 65 naar de meet en dan alles gezet op de sprint.  Ik voelde me goed en ben er dan hier ook vol voor gegaan. Naast mijn provinciale tijdrittitel dit jaar ben ik op deze 1ste overwinning bij de nieuwelingen zeker ook fier op.": aldus Yoram Knaepen.

1 KNAEPEN YORAM - OPTIMUS-ARGENTA CYCLING TEAM
2 JACOBS IEBEN - WAC TEAM VZW
3 HOSKENS NIELS - TEAM KEMPEN

Gerelateerde artikels

In Montenaken was er het open provinciaal kampioenschap van Limburg voor nieuwelingen. Yoram Knaepen had in de finale nog de snelste benen en wint de wedstrijd en is tevens provinciaal kampioen bij de eerstejaars. "Kampioenschappen zijn toch altijd speciale wedstrijden. Maar ik vertrok...