Yente de Clercq: "Mijn sprint nog verder verbeteren"

Door Kurt Vermeerbergen op 15 Jan 2015 - 19:17
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Yente de Clercq start als eerstejaars junior bij Napoleon Games. Ondanks verschillende aanbiedingen heeft Yente besloten om zijn club trouw te blijven.

1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het afgelopen seizoen? Zeker mijn 1ste overwinning in Oosterzele en mijn 3e plaats in mijn thuiskoers in Borsbeke.

2. Vond je uw seizoen geslaagd? Ja, zeker en vast en ook omdat het mijn 2e koersjaar is. Ik zei: als ik 1 overwinning behaal is mijn seizoen geslaagd. Ik behaalde er 4 maar had graag het seizoen afgesloten met 5 overwinningen.


3. Ondanks verschillende aanbiedingen blijf je Napoleon Games trouw? Waarom deze keuze? Ik heb aan mijn ploegleider Willy van der Eecken veel te danken. Ik vertrouw blindelings op hem en volg zijn raad op, wat dit jaar mooie resultaten heeft gebracht.

4. Op welk vlak wil je volgend seizoen een stap voorwaarts zetten? Dit jaar was ik enorm verrast van mijn sprint, daarom zal ik daar ook op trainen om daar nog proberen in te vorderen.


5. Hoe verlopen de voorbereidingen naar het nieuwe seizoen toe? Redelijk, ik heb te maken gehad met een ziekte die bleef aanslepen, daardoor heb ik toch 2-3 weken men training moeten onderbreken wat spijtig was. Maar er is nog tijd en heb al een degelijke basis kunnen leggen.


6. Verwacht je een moeilijke overstap van nieuweling naar junior? Ik denk dat de kilometers in begin van het seizoen lastig zullen zijn, maar daar train ik op.


7. Als je één wedstrijd voor volgend seizoen mocht aanstippen in je kalender. Welke en waarom? Toch wel 'ronde van Vlaanderen' omdat de aankomst 2 km. van mijn deur ligt en het een enorm mooie wedstrijd is dat me denk ik wel zal liggen.


8. Ben je bijgelovig? Zoja, wat zijn de kenmerken ervan? Ja toch wel. Ik heb altijd een paternoster aan als ik train en koers en aan mijn zadel hangt een geluksbrenger.


9. Wat doe je het liefst: rondes of klassiekers? Dat weet ik niet, daar heb ik geen ervaring mee. Als ik 2 dagen na elkaar koers ben ik de 2e dag meestal wel beter.


10. Wat betekent wielrennen voor je? Veel, je moet er veel voor doen en veel voor laten maar als je uitslagen rijd krijg je daar veel voor terug.


11. Als je u zou moeten vergelijken met een bekende renner, welke zou je kiezen en waarom? Dat weet ik niet. Op training zegt mijn ploegmaat Louis dat ik op Sagan lijk, dat zie ik als een compliment.

Gerelateerde artikels

In het Oost-Vlaamse  Lierde/St.Maria-Lierde moesten de nieuwelingen 20 ronden van 3,1 kilometer afleggen. Yente de Clercq behaalde zijn derde zege van het seizoen. "20 renners aan de start. Na 3 ronden vertrokken Van Assche en 2 buitenlanders en ben er dan alleen naar toe gereden. Er kwamen...
Met 52 nieuwelingen verschenen ze aan de start in Oosterzele voor 10 ronden. Yente De Clercq behaalde er zijn eerste zege van het seizoen. "In de 2de ronde reed Wesley Mol weg samen met Niels De Vriendt. Mijn ploegmaat Louis Moreels reed er achter en ik was mee ( had ik Louis niet gehad was het...
Yente de Clercq toonde zich vandaag in Merelbeke na een pechdag gisteren waar hij in volle finale ten val kwam. Het is voor Yente zijn eerste zege van het seizoen. "Na gisteren in de finale te zitten met 3 maar op 1 ronde van het einde val ik, boek ik vandaag mijn eerste overwinning. Het...
Volgend seizoen zal Yente de Clercq als eerstejaars belofte rijden voor Home Solution-Anmapa-Soenens Cycling Team. "BijHome Solution-Anmapa-Soenens Cycling Team krijg ik de kans om rustig te groeien als belofte. Ze rijden ook een super programma met onder andere topcompetitie wat me wel...
"Er stonden 40 renners aan de start in Appelterre waaronder een paar toppers. De koers ging snel maar er waren wel veel ontsnappingspogingen waar ik bij de meeste ook bijzat. De 4e ronde pakte ik een premie van 25€ maar de benen voelde niet goed aan. Twee ronden van het einde kwam alles...
"Ik heb gekozen voor Napoleon omdat we met een goede nieuwelingenploeg gaan zijn maar tevens ook een beperkt nieuwelingenploeg van 5-6 renners. Ik ben zeer blij over men seizoen zeker omdat het mijn 1ste jaar is als wielrenner en het combineer met voetbal. Volgend jaar als tweedejaars nieuweling...