Ydris Salomez: "Het BK was een diepe ontgoocheling"

Door Kurt Vermeerbergen op 31 Mar 2020 - 16:29
Printvriendelijke versie

In zijn eerste jaar als belofte blikt Ydris Salomez tevreden terug op het afgelopen seizoen. De enige zware domper tijdens het seizoen was het Belgisch kampioenschap. We kijken samen met de renner van het Proximus - Alphamotorhomes Cycling Team ook naar de toekomst.

1.   Hoe kijk je terug op het afgelopen crossseizoen in het algemeen?
Ik had niet echt veel verwachtingen als eerstejaars belofte. Ik geef toe dat ik met een bang hart aan de start stond van de eerste crossen. Ik heb mijn voorbereiding op het crossseizoen al bij al goed kunnen afwerken. In de B- crossen kon ik mijn wedstrijden meestal uitrijden. In de A-crossen bij de beloftes probeerde ik binnen de 80 procent te blijven om te kunnen uitrijden. Ook daarin slaagde ik meestal. Wanneer ik bij de profs moest crossen moest ik al blij zijn wanneer ik een wedstrijd van 40 minuten kon rijden. Ik reed vooral de wedstrijden bij de profs voor de sfeer en de ervaring. Ik kijk tevreden terug na mijn eerste jaar als belofte in de cross.

2.  Wat was je diepste ontgoocheling van het seizoen?
Het Belgisch kampioenschap in Antwerpen.

3.  Waarom was het  Belgisch kampioenschap in Antwerpen een diepe ontgoocheling?
Ik keek er enorm naar uit. Er was veel zand en dat ligt mij wel. Ik stond heel gemotiveerd aan de start. Jammer genoeg maakte ik tijdens de wedstrijd heel wat fouten waardoor ik er mentaal onder doorzakte en heel ontgoocheld de wedstrijd heb verlaten.

4.  Kan je het seizoen tevreden afsluiten of had je er zelf meer van verwacht?
Zowel ik, mijn ouders als mijn trainer blikken tevreden terug naar het voorbije crossseizoen. Het lag binnen de verwachtingen.

5.  Heeft de huidige coronacrisis een invloed op de planning voor het nieuwe seizoen voor u?
Voorlopig niet, ik ben sinds vorige week terug gestart met mijn trainingen. Ik blij dat we voorlopig toch nog buiten kunnen fietsen. Het trainen alleen is voor mij zeker geen probleem want ik werk meestal mijn trainingen alleen af. Ik start half weg mei met mijn wegseizoen. Ik hoop dat tegen dan alle wedstrijden weer kunnen doorgaan.

6.  Welke parcours op de weg/mtb liggen uw het beste?
Ik heb niet echt een voorkeur op de weg van parcours. Maar waaierkoersen zijn niet echt mijn ding.

7.  Wat zijn je doelstellingen voor het weg of mtb-seizoen?
Zoveel mogelijk wedstrijden kunnen uitrijden in functie op het volgend crossseizoen.

8.  Heb je al gedacht over je ambities voor het volgende crossseizoen?
Een stap vooruit zetten en in de B-crossen af en toe eens een prijsje meepikken.  De A-crossen bij de beloftes allemaal uitrijden. De wedstrijden bij de profs een stuk langer te kunnen rijden.