Yarne van Gijsegem: "In de klimkoersen wil ik wel mijn mannetje kunnen staan"

Door Kurt Vermeerbergen op 21 Jan 2015 - 19:35
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Yarne van Gijsegem start als eerstejaars junior bij 'Van Moer Group Cycling Team', het wielerteam Waasland van vorig seizoen.

1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het afgelopen seizoen?  Mijn 2e plaats in Courcelles was voor mij toch een van de mooiste momenten van het jaar. Mijn 26ste plaats in de topcompetitie Polleur-Stoumont-Polleur gaf mij wel vertrouwen. En ook mijn transfer naar Van Moer Group Cycling Team.

2. Vond je uw seizoen geslaagd? Neen, niet echt. Mijn valpartij in april heeft alles een beetje "verpest" waardoor ik een tijdje out was en volledig terug vanaf 0 moest herbeginnen. Eens ik terug het koersritme goed te pakken had kreeg ik te maken met een spierscheur in mijn hamstrings. Dankzij de goede behandeling van Walter Hinderdael en zijn team was ik niet zo heel lang buiten strijd.

3. Je start als junior bij Van Moer Group Cycling Team. Waarom de keuze voor deze ploeg? Ik heb de keuze voor 'Van Moer Group Cycling Team' gemaakt omdat de ploeg me sterk aansprak. Ze hebben een heel goede begeleiding, zeer goede ploeg en omkadering.

4. Op welk vlak wil je volgend seizoen een stap voorwaarts zetten? Ik zou graag op alle vlakken een stap voorwaarts zetten, maar vooral mijn sprint zal beter moeten.

5. Hoe verlopen de voorbereidingen naar het nieuwe seizoen toe? De voorbereidingen verliepen tot nu toe niet zoals gehoopt. Door 2 weken ziekte kon ik niet trainen maar er is nog geen reden tot paniek.

6. Verwacht je een moeilijke overstap van nieuweling naar junior? Goh.. Het zal volledig anders koersen worden, of het een moeilijke overstap wordt zal ik de eerste maanden van het nieuwe seizoen zien. Ik ga in elke koers het beste van mezelf proberen te geven.

7. Als je één wedstrijd voor volgend seizoen mocht aanstippen in je kalender. Welke en waarom? 1 specifieke wedstrijd niet, ik laat de koersen op mij afkomen. Maar in de klimkoersen wil ik wel mijn mannetje kunnen staan.

8. Ben je bijgelovig? Zoja, wat zijn de kenmerken ervan? Bijgelovig is veel gezegd. Maar ja ik draag een paternoster die ik van mijn oma gekregen heb, tijdens de koers. Ik denk wel dat de helft van het peloton wel een paternoster aan heeft of iets anders van "bijgeloof"

9. Wat doe je het liefst: rondes of klassiekers? Rondes heb ik nog niet gereden, dus kan ik niet zeggen wat ik het liefst doe. Ik hoop dit jaar een grote ronde mee te pikken.

10. Wat betekent wielrennen voor je? Het wielrennen betekent veel voor me. Het helpt me mijn gedachten ook te verzetten wanneer er tegenslag is & het belangrijkste is dat ik er plezier aan beleef.

11. Als je u zou moeten vergelijken met een bekende renner, welke zou je kiezen en waarom?  Misschien Michael Schär, hij is ook redelijk groot en mager en kan ook een klim overleven.

Gerelateerde artikels

Wielerteam Waasland mag volgend jaar in zijn juniorenploeg Yarne van Gijsegem verwelkomen. "Het is een zeer goeie ploeg. Ze werken zeer goed met hun renners, goeie begeleiding en ze geven me enorm veel vertrouwen. Het is een grote motivatie om in zo een ploeg te mogen rijden. Ik ga er het beste...
Yarne van Gijsegem start als tweedejaars belofte bij het Nano Development team. "Ik heb voor Nano Development team gekozen omdat ik me vanaf het eerste moment heel goed voelde bij het team, ze rijden ook een heel mooi programma. Het is een nieuw team dus denk ik dat het goed is om terecht...
Tweedejaars nieuweling Yarne van Gijsegem is gisteren op de wedstrijd in Buggenhout zwaar ten val gekomen. Yarne werd overgebracht naar het ziekenhuis waar een gebroken pols werd vastgesteld, barst in de schouder, gekneusde heup, lichte hersenschudding en diverse schaafwonden. De renner van KSC...
In Steendorp bij Temse streden gisteren 35 junioren voor de zege. Die ging uiteindelijk naar Yarne Van Gijsegem, die iets meer dan een halve minuut voorsprong had verzameld tijdens de wedstrijd. Hieronder kan u zijn verslag vinden. "We startten met een 35-tal deelnemers en ik wist dat de...
Yarne van Gijsegem won vandaag solo de wedstrijd in Tollembeek. Yarne won eveneens de bergprijs. In totaal werd er gestart met 48 junioren "Na 2 of 3 ronden weggereden samen met Tom Vandermosten en nog iemand maar in het begin had ik het moeilijk om over te nemen. Maar naar gelang de...
Home Solution-Anmapa-Soenens Cycling Team verstrekt in 2017 zijn kern met Yarne van Gijsegem als eerstejaars belofte. "Ze hebben een uitstekende begeleiding en een heel mooi programma. Ik kan er rustig groeien als renner en me zo goed mogelijk ontwikkelen in alles & het is in mijn...