Xander Verhagen : "Ik zou graag nog een paar wedstrijden winnen "

Door Kurt Vermeerbergen op 27 Mar 2019 - 19:24
Printvriendelijke versie

Xander Verhagen won afgelopen weekend in Dilsen-Rotem de wedstrijd voor nieuwelingen als eerstejaars.  Xander was vorig seizoen goed voor 11 zeges en werd o.a. Belgisch kampioen tijdrijden. We maken even kort kennis met deze snelle kerel op de fiets.

1. Als laatstejaars aspirant werd je Belgisch en provinciaal kampioen tijdrijden. Is tijdrijden je sterkste punt? Wat trekt je zo aan in deze discipline van de wielersport ?
Tijdrijden is één van mijn sterke punten omdat ik lang hard kan rijden. Op het bk had ik ook wel geluk met het parcours omdat dit stevig bergop was en dit kan ik goed. Ik had het niet verwacht dat ik zou winnen want er was heel sterke tegenstand maar ik won toch met 10 seconden. Ik vind tijdrijden zo leuk omdat je helemaal alleen bent en er alles uit moet persen.

2. Je behaalde vorig seizoen 11 zeges. Tevreden of zat er meer in?
Ik ben heel tevreden over mijn seizoen. 11 zeges had ik zeker niet verwacht.

3. Afgelopen weekend was het in Dilsen-Rotem bingo voor je. Verwacht om zo vroeg op het seizoen al met de bloemen huiswaarts te keren ?
Ik had dit zeker niet verwacht maar ik had er heel hard voor gewerkt. Ik moest deze zege nemen voor mijn overleden vriend Stef Loos.

4. Wat verwacht je van de rest van het seizoen? Wat zijn je doelen?
Ik zou graag nog een paar zeges nemen. Dit seizoen rijd ik ook veel buitenlandse wedstrijden. In deze wedstrijden zou ik ook graag goede resultaten rijden en ook met de ploeg een goed resultaat neerzetten.

5. In welk soort wedstrijden zullen we jouw vooral van voren gaan zien?
In de wedstrijden met wat bergen in, want klimmen is één van mijn sterke kanten. Ook in de kasseikoersen zou ik mijn mannetje willen staan.

6.  Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven?
Ik zou mezelf omschrijven als een all-rounder omdat ik goed mee kan in de bergen en op het vlakke ook niet moet onderdoen voor de rest.

De snelle vragen
Lievelingskleur : Blauw
Favoriete muziek : Pop
Favoriete film : New Kids Nitro
Lievelingseten : Frieten
Ochtend- of avondmens : Avondmens
Film of boek : Film
Brunette of blondine : allebei
Pizza of frieten : Frieten
Citytrip of relaxvakantie : Relax Vakantie
Sprint winnen van een klein groepje of alleen binnenkomen : Alleen binnenkomen
Bergop of bergaf : Bergop
Koud of warm : Warm
Tijdrit of een lange rit : allebei
Ik hoop een selectie van de ploeg in de wacht te slepen voor …..5-daagse in Spanje
Mooiste overwinning ooit: Dilsen
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken: Nikki Terpstra
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je?  Altijd veilig aankomen met de hele ploeg.
 

Gerelateerde artikels

Met 79 nieuwelingen werd er gestart in Rijkevorsel met daaronder zoals gebruikelijk een groot deelnemersveld uit Nederland. Op 3 ronden van het einde ging Xander Verhagen er alleen vandoor en had op de streep 30 seconden op de nummers 2 en 3 uit Nederland. "Het was vandaag een regenachtige en...
In Geel was er zondag één van de laatste wedstrijden van het seizoen voor aspiranten. Bij de aspiranten 12 jaar eindigde de wedstrijd in een massaspurt. Deze werd gewonnen door Michael Latin. Xander Verhagen en Victor Hannes waren de 2 ploegmaten die al vroeg in wedstrijd er met hun 2...
Xander Verhagen heeft de overstap van aspirant naar nieuweling uitstekend verwerkt. Vandaag in Dilsen kon hij solo over de meet komen. Zijn ploeggenoot, Victor Hannes, kwam 8 seconden later over de meet. Thibaut Bernard werd derde. "Ik had al heel de dag een goed gevoel, ik wou winnen voor...