Xander Scheldeman leidt het jongerenklassement in Tsjechië

Door Kurt Vermeerbergen op 26 Jun 2021 - 14:50
Printvriendelijke versie

Gisteren was er de eerste rit van de Vredeskoers voor nieuwelingen in Tsjechië. Eerstejaarsnieuweling Xander Scheldeman van het Isorex Cycling Team eindigde 7e in deze rit van 81.3km. Momenteel staat Xander duidelijk afgescheiden op een eerste plaats in het jongerenklassement. Xander won vorige week ook de wedstrijd voor nieuwelingen in Glabbeek.

"Het was een zware koers de laatste 25 km met nog een serieuze beklimming. We waren nog met 15 die overbleven op de berg. Er volgende hierna een demarrage van 2 renners, zij waren te sterk voor ons. Uiteindelijk zijn we met een groep van 9 man naar de meet gegaan en in de sprint werd ik 5e. Ik heb een mooie voorsprong op de andere eerstejaars. Ik sta nu 42 seconden voor op de 2e in het jongerenklassement. Nu proberen vol te houden tot zondag.": aldus Xander.

Gerelateerde artikels

Xander Scheldeman van het Isorex CT was in de sprint met Celian Deweerd in Glabbeek de snelste van 2 bij de eerstejaars nieuwelingen. Zander Tielens kwam even later solo binnen voor de 3e plaats. "Ik reed gisteren de koers in Zedelgem met goeie benen maar het resultaat viel wat tegen. Ik was...