Wout Verbeek wint in Booischot-Pijpelheide

Door Glenn Hofkens op 20 Mar 2019 - 19:56
Printvriendelijke versie

Zondagmiddag stonden 91 renners aan de start voor 15 ronden in Booischot-Pijpelheide. De wedstrijd lag al snel in een definitieve plooi toen 13 renners wegreden uit het peloton. Op enkele ronden van het einde was er een aanval van eerstejaars belofte Lander Scheers (Davo United Cycling Team), Tom Mertens (VP Consulting-Zannata Cycling Team) en Jorgen Scheerens (Individueel). Zij kregen niet veel later het gezelschap van Wout Verbeek (Team Wilier-Force) en Kristof Dockx (Stageco Cycling Team). Belgisch kampioen Rutger Wouters (VP Consulting-Zannata Cycling Team) ging alleen in de tegenaanval maar kon niet meer komen aansluiten. Hij bleef wel ruim uit de greep van de rest van de voormalige kopgroep. Het peloton moest rond dat moment al de wedstrijd verlaten wegens een te grote achterstand. Ook zij werden nog wel getrakteerd op een stevige hagelbui tijdens de wedstrijd. Maar ook kort nadat zij uit wedstrijd waren begon het opnieuw fel te regenen en te hagelen waardoor de laatste ronden nog zeer lastig werden. De 5 leiders gingen wel in droge omstandigheden spurten voor de zege en in die spurt was Wout Verbeek sneller dan Lander Scheers en Kristof Dockx. Enkele renners hadden na de wedstrijd nog verzorging nodig wegens onderkoelingsverschijnselen. Met deze zege doet Wout Verbeek het nog een plaats beter ten opzichte van een week eerder, toen hij in Zepperen 2e eindigde in één van de enige koersen die kon plaatsvinden door de extreme wind.

Zondag werd in Zepperen het clubkampioenschap voor eliterenners zonder contract en beloften betwist. Er stonden 40 renners aan de start voor 16 ronden. Na enkele ronden kwamen ook 29 amateurs en masters in de wedstrijd die een aparte klassering zouden krijgen en ook 3 ronden minder moesten afleggen...