Wout Janssen: "Uitkijken naar de cross in Meer"

Door Kurt Vermeerbergen op 1 Dec 2022 - 19:31
Printvriendelijke versie

Wout Janssen (Chocovit cycling team) is momenteel de leider in het klassement van de CX Challenge. Zondag staat voor deze belofte de cross in Meer op het programma. Een wedstrijd waar hij naar uitkijkt.

1. We zitten ongeveer midden in het veldritseizoen. Hoe kijk je terug op het eerste deel?
Heel tevreden, ik heb deze zomer wel een mooie stap gezet en dat heb ik dit seizoen ook wel zelf gemerkt. Dit is mijn beste seizoen tot dusver en het doet ook deugd dat de resultaten er dan ook wel zijn.

2. Naar welke cross kijk je met een goed gevoel op terug en welke niet? Waarom?
Ik kijk met een goed gevoel terug naar Wuustwezel omdat dit de eerste cross was waarmee ik echt meedeed voor de overwinning. Het parcours lag me ook wel met veel optrek stukken. Jammer dat ik dan op het einde juist tekort kwam maar ben toch heel tevreden over mijn wedstrijd en mijn gevoel. Met een minder gevoel kijk ik terug naar Merksplas omdat deze cross dicht bij huis was, wou ik hier toch wel een mooi resultaat rijden maar de benen waren er toen niet die ik wou en dan werd het lastig op zo een zwaar parcours.

3. Wat is voor jou het ideale crossparcours?
Tegenwoordig de iets snellere omlopen met veel optrek stukken waarbij je je explosiviteit nodig hebt na de bochten. Op de echt technische parcours mis ik nog een beetje de techniek maar daar ga ik nog op trainen zodat dat ook beter word.

4. Je bent momenteel leider in de CX Challenge bij de beloften. Is dit klassement nu een doel?
Dit is heel leuk natuurlijk dat laat ook wel zien dat je een constant seizoen aan het rijden bent. Ik ga zeker mijn best doen om dit klassement te winnen maar ik ga nog wel een paar wedstrijden missen omdat ik me toch ook wel wil tonen in de X²O wedstrijden bij de beloften.

5. Naar welke crossen kijk je nog uit?
Naar deze zondag in Meer, dit is een parcours waar ik heel graag rijd. Ik heb er bij de junioren ook al eens op het podium gestaan en dat ga ik deze zondag ook zeker proberen. Maar denk wel dat het lastig gaat worden want er starten sterke renners.

6.  Wanneer is het seizoen 2022-2023 geslaagd voor jou?
Het is al geslaagd maar ik hoop toch stiekem nog op een overwinning deze winter. Dat is toch wel een doel maar ik ga zeker niet teleurgesteld zijn als dit niet lukt.

7. Zondag is er de Mostencross in Meer. Wat verwacht je?
Ik heb er heel veel zin in maar weet niet goed hoe het gaat zijn. De laatste weken is de vorm er niet echt maar ik hoop dat deze terugkomt tegen de kerstperiode en dat ik deze zondag toch ook een mooie uitslag kan rijden.

Gerelateerde artikels

Zoek zondag op het provinciaal kampioenschap van Antwerpen niet naar Wout Janssen in zijn welbekende tenue van het Chocovit CT. Wout start zondag in de tenue van zijn nieuwe ploeg Van den Plas - HePa Cycling Team. "Ik ben zeer blij met mijn overstap naar het Vdp-Hepa Cycling Team. Ik ben al...
In zijn eerste jaar als belofte maakt Wout Janssen uit Rijkevorsel de overstap naar het Hollebeekhoeve Cycling Team. Wout wordt hierdoor ploeggenoot van Jens Adams "Vanaf 1 januari 2021 rijd ik in de kleuren van het Hollebeekhoeve cycling team. Ik wil Hollebeekhoeve bedanken voor deze kans en...
Zaterdag vond in Vorselaar het provinciaal kampioenschap veldrijden plaats voor elite 2 en beloften. De wedstrijd werd in een spannende finale gewonnen door Julian Siemons. Het is voor de elite 2 zijn derde provinciale titel op rij. Bij de beloften was de titel voor Wout Janssen. Het Van den Plas...
Derdejaars belofte Wout Jannssen won gisteren de wedstrijd voor beloften in Zelzate. De huidige Vlaams kampioen Toon Sluydts eindigde tweede. Wout is eindwinnaar van het klassement van de CX challenge en zal vanaf het seizoen 2023-2024 te zien zijn in de Vlaamse trui. "Het was een heel...