World Tour wildcards voor het Proximus – Cyclis cycling team

Door Kurt Vermeerbergen op 28 Mar 2024 - 17:53
Printvriendelijke versie

Om als UCI Continental wielerteam aan de start van een World Tour wedstrijd te staan moet het  Proximus – Cyclis – Alphamotorhomes cycling team op een wildcard rekenen. Die hebben ze nu zowel van de organisatie van de Ronde van Vlaanderen als die van de Amstel Gold Race bekomen. Naast de automatisch geselecteerde UCI World Tour teams wordt het deelnemersveld, 24 teams in totaal, verder aangevuld met UCI Continental Teams. De Olympische gedachte, deelnemen is belangrijker dan winnen is in principe een eerste doelstelling voor het Proximus – Cyclis – Alphamotorhomes ladies cycling team. 

“Laten we eerlijk zijn want tegen de professionele UCI World Tour teams moeten wij als continental team de koers ondergaan” aldus teammanager Eddy Van Bunder . “Wat niet wil zeggen dat we het de topteams niet lastig gaan maken. Ons voornaamste doel is met één of meerdere van onze rensters in de vroege ontsnapping te zitten en het zolang mogelijk proberen uithouden zodat we de live tv uitzending voor onze sponsors kunnen meepikken”. 

Het zestal waar manager/ploegleider Eddy Van Bunder daarvoor zondag aanstaande op rekent zijn Amber Aernouts, Lente Boskamp, Marieke de Groot, Marga Lopez, Lone Meertens en Deborah Veerman.