World Ports Classic: ‘Koers van de wind’ tussen Antwerpen en Rotterdam

Door Kurt Vermeerbergen op 29 Aug 2013 - 11:09
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Morgen en overmorgen wordt de ‘koers van de wind’ gereden tussen Antwerpen en Rotterdam.

De eerste rit van de tweede editie van de World Ports Classic (cat. 2.1) start in Antwerpen en trekt over een afstand van 165 kilometer naar Rotterdam. Eén dag later, op zaterdag, wordt de omgekeerde beweging gemaakt. Dan liggen er tussen beide havensteden 191 af te leggen kilometers.

De eerste editie vorig jaar werd gewonnen door toenmalig Belgisch kampioen Tom Boonen. Vanwege de gekende zitvlakproblemen moest Boonen vorige week een streep trekken onder het seizoen 2013, waardoor hij zijn zege van vorig jaar niet kan verdedigen. De nummer twee van vorig jaar is wel van de partij. André Greipel zal ongetwijfeld een gooi willen doen naar rit- en eindzege in deze sprinterstweedaagse. De Duitse krachtpatser van Lotto-Belisol zal dan onder andere moeten afrekenen met heren als Alessandro Petacchi.

(Jimmie Croon)

Gerelateerde artikels

Jelle Wallays heeft na een schitterende solo de eerste rit in de World Ports Classic gewonnen, een tweedaagse rittenkoers tussen de havensteden Antwerpen en Rotterdam. De 24-jarige West-Vlaming van Topsport Vlaanderen-Baloise ontsnapte in de finale uit een vijfkoppige kopgroep en bleef na 165 km...