WK Para-cycling: Brons voor Maxime Hordies (H1) in tijdrit: "Ik had er meer van verwacht"

Door Kurt Vermeerbergen op 11 Jun 2021 - 21:39
Printvriendelijke versie

Handbiker Maxime Hordies (H1) heeft brons behaald in de tijdrit op het wereldkampioenschap para-cycling, dat van 9 tot 13 juni op het autocircuit van Estoril in Cascaïs (Portugal) gehouden wordt. Het is de eerste medaille voor Paralympic Team Belgium op dit kampioenschap.
 
De Overijsenaar van de Ligue Handisport Francophone bewees begin mei op de wereldbeker in Oostende al dat hij in bloedvorm verkeert. Hij won er goud in de tijdrit en de wegrit. Op het wereldkampioenschap moet hij tevreden zijn met de derde stek. Maxime vertrok als vijfde aan de tijdrit en reed het parcours van 16.8 kilometer in 0:40:01:79. De Italiaan Fabrizio Cornegliani, de uittredende wereldkampioen tijdrijden van 2019, was opnieuw de sterkste, de Zuid-Afrikaan Nicolas Du Preez pakt het zilver.

« Een 3e plek op het WK is uiteraard een mooi resultaat, maar ik had er meer van verwacht », aldus Maxime Hordies. « Ik ben een beetje teleurgesteld, maar anderzijds pak ik liever brons op dit WK en goud op de Paralympische Spelen. Het was een zware wedstrijd. Ik moet mijn fouten nog bestuderen, maar kan alvast zeggen dat de wind me parten speelde. Toch ben ik tevreden, want de medaille geeft me toch een boost om zondag alles op alles te zetten in de wegrit, waar ik mijn wereldtitel van 2019 met succes wil verdedigen. »
 
Eerder op de dag werden Tim Celen (Parantee-Psylos) en Raphaël Blaise (Ligue Handisport Francophone) vierde en negende in hun tijdrit in de klasse MT2 voor driewielers.
 
Daarna was het aan de handbikers. Jonas Van de Steene (MH4 – Parantee-Pyslos) werd zesde, een veelbelovende prestatie na een lange periode zonder competitie (blessures). Jean-François Deberg (MH3 – Ligue Handisport Francophone) reed naar een twaalfde plaats. Voor het eerst stond ook Louis Toussaint (MH3 – Ligue Handisport Francophone) aan de start van een wereldkampioenschap G-wielrennen, net als Laurence Vandevyver (WH3 – Parantee-Psylos). Ze werden respectievelijk 25e en 6e. De veteraan van de Belgen, Christophe Hindricq (MH2 – Ligue Handisport Francophone), sloot de tijdritten af met een 7e plaats.
 
Morgen en zondag worden de wegritten gereden.