Wielerwereld reageert zwaar aangeslagen op overlijden Niels de Vriendt

Door Kurt Vermeerbergen op 4 Jul 2020 - 17:43
Printvriendelijke versie

De wielerwereld reageert zwaar aangeslagen op het overlijden van Niels de Vriendt tijdens de wedstrijd in Wortegem-Petegem. Op Facebook regent het steunbetuigingen. We brengen een klein overzicht:

VDM Van Durme-Michiels Trawobo Cyclingteam
VDM-TRAWOBO Cycling Team is in diepe rouw en hard getroffen door het overlijden van onze beloftevolle renner Niels De Vriendt. De eerste koers werd hem in Wortegem-Petegem door hartfalen fataal. De hulpdiensten hebben alles gedaan om Niels te redden. De voltallige VDM-familie wenst sterkte aan de getroffen familie, de renners en de vele vrienden van Niels. Rust zacht Niels. We zullen je missen

Arthur Eeckhout

Wat vandaag de aanvang van een mooi nieuw wielerseizoen moest worden eindigde zeer snel in mineur.
Rust zacht maatje!
Veel sterkte aan familie en vrienden.

Michel Geerinck
Niels,

Neen, zeg niet dat het waar is aub. Niet weer. Van bij de aspiranten mocht ik reeds je trainer zijn. Al die jaren had je een groot vertrouwen in me en werkten we samen aan je toekomst als renner. Je ogen glinsterden steeds als we over wielrennen aan het praten waren, was zo mooi om te zien hoe je van uw prestaties kon genieten. Naast en op de fiets was je een fantastisch mens, je had nog zoveel mooie doelen in uw leven zoals zoveel jongens van uw leeftijd. Waarom moet dit nu gebeuren, waarom toch.
We gaan u heel hard missen man! #fierecoach voor altijd.

Heel veel sterkte aan de familie.

Angelo Van den Bossche
Niels, maatje, samen aan de start staan na maandenlang uitkijken naar die eerste wedstrijd. Niet in het besef wat er 10 minuten later zal gebeuren. We zullen je missen!

Jari Wante
Wortegem-Petegem was klaar voor een wielerfeest. De renners konden na een lange periode opnieuw hun favoriete hobby uitoefenen.

Maar de realiteit is hard ... Niels de Vriendt zal nooit meer fietsen. Niels, een jonge beloftevolle renner. Een ploegmaat. Een toffe gast.

De familie VDM Van Durme-Michiels Trawobo Cyclingteam is aangeslagen. Iedereen is er kapot van. Ik ook. Het is moeilijk te geloven. Ik denk aan Niels. Ik denk aan zijn familie.

Dit is allemaal veel te vroeg. We vergeten je niet. #RIPNiels

Oliver Naesen
Sterkte aan de familie en vrienden van Niels... RIP...

Thibault Plysier 
Rust zacht makker samen veel gekoerst veel afgezien en veel gelachen.
Het gaat je goed daarboven.

‎David Beernaert‎
Samen hebben we zo veel mooie momenten gedeeld als ploegmaten bij de Tieltste Renners. Ook dit jaar waren we terug ploegmaten bij VDM, maar het mocht helaas niet zijn. Je hebt vandaag je laatste koers gereden.
Waarom jij? Zo oneerlijk.
Ik zal je missen makker  Het ga je goed Niels

Kenneth Caethoven
Wat vandaag een leuke herstart had moeten zijn van het koers seizoen draaide uit op iets heel dramatisch! Het ga je goed Niels de Vriendt. Jaren lang hebben we samen bij de jeugd gekoerst tot op de dag van vandaag niemand had die verwacht. Rust zacht! Veel sterkte aan familie en vrienden!

Robby Cobbaert
Niels, maatje....... hier heb ik geen woorden voor. Ik zie ons nog altijd lachen vorige week tijdens de training. Dat 'salukes en tot de volgende' na de training ons laatste woorden zouden zijn had niemand kunnen denken. Rust zacht maatje, je zal voor altijd 1 van 'ons' zijn!

Levi Jacobs
Geen woorden voor!
Jaren samen gekoerst en dit jaar mijn ploegmaat.
Voor altijd een vdm maatje! 

Gerelateerde artikels

Tweedejaars junior Niels de Vriendt was vandaag in Mazenzele-Opwijk de snelste van 3. In een gure weersomstandigheden wist Niels zijn eerste juniorenzege op zijn palmares te zetten. "We stonden met 80 aan de start in Mazenzele-Opwijk. Ik stond niet zo goed vooraan in de start maar ik ben bij...
In Iddergem werd er gestart met 161 ezc/u23 voor een wedstrijd over 120km. Tussen de renners ook verschillende renners van het VDM-Trawobo CT, de ploeg van de overleden Niels de Vriendt. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een sprint met 11, welke gewonnen werd door Robby Cobbaert, een...
Niels de Vriendt is vandaag overleden wanneer hij met zijn geliefkoosde sport bezig was nml het wielrennen. Tijdens de oefenkoers in  Wortegem-Petegem kwam hij zwaar ten val en werd er gestart met reanimatie. Spijtig genoeg kon geen hulp meer baten. Het is nog onduidelijk of de val veroorzaakt...
Tweedejaars junior Niels de Vriendt heeft al één zege in het jonge seizoen op zijn naam staan.  In Mazenzele-Opwijk was hij enkele weken geleden de snelste in een spurt met 3. 1.  Hoe ben je bij het wielrennen terecht gekomen?  Ik kreeg een koersfiets en ik reed soms mee met...