Wiebe Kimpe solo naar tweede zege in zijn carrière

Door Kurt Vermeerbergen op 23 Jun 2024 - 19:22
Printvriendelijke versie

Wiebe Kimpe won in het Limburgse Binderveld de wedstrijd voor nieuwelingen. Het is voor de tweedejaars nieuweling zijn tweede zege van het seizoen nadat hij midden april zijn eerste zege ooit behaalde.

"Vandaag was het weer een beetje inkomen na de examens dus zonder al te veel verwachtingen aan de start. De eerste ronde was een beetje hectisch maar daarna beterde het wel. Ik heb een aantal keer zelf geprobeerd maar zonder succes. Er waren viel aanvallen die steeds werden teruggepakt. Het gemiddelde was dan ook hoog 41,8. Twee ronden voor het einde was er iemand die aanviel maar die stopte en toen zag ik mijn kans door vol door te gaan. Ik zag dat ze wat twijfelde dus direct doorgegeven. Uiteindelijk mijn voorsprong wat kunnen uitbouwen.": vertelt Wiebe.

Foto : Myla van Gossum

1 KIMPE WIEBE - SPORT EN STEUN - LEOPOLDSBURG
2 PAPADOPOULOS ANTONIOS - ACROG-TORMANS
3 NIJSKENS DIMITRI TEAM -  GEO-THERM CARBONBIKE MARCHOVELETTE ASBL

Gerelateerde artikels

Binnen een maand is Wiebe Kimpe 2 jaar bezig met wielrennen. Vandaag in Veldegem behaalde de tweedejaars nieuweling zijn eerste zege van zijn carrière met een mooie solo. "We stonden met 78 aan de start. Al vroeg reed er twee man weg. Zij kregen een voorsprong om en bij de 45 seconden. Dan...