Wie is de Mol?

Door Kurt Vermeerbergen op 16 Oct 2021 - 11:21
Printvriendelijke versie

Schrik niet we gaan het hier niet over het gelijknamige tv-programma hebben die misbruik maakt van onze naam. DRC de Mol is een wielerclub van bijna 90 jaar oud in de oudste stad van Holland namelijk Dordrecht. (DRC=Dordtse Renners Club)

Talentontwikkeling staat nog steeds hoog in het vaandel van onze club, onze naam komt voort uit een vroege vorm van sponsoring door fietsenmerk De Mol rond 1933. In alle categorieën proberen wij een mooi en passend programma aan te bieden voor onze leden, waarbij het mooie weg en veldritparcours, inclusief kantine en kleedkamers, in natuurgebied de Hollandsche Biesbosch een sterke troef is. Binnenkort (2023) komt hier ook nog een prachtige professionele MTB-baan bij naast ons wegparcours.

Enkele jaren geleden hadden we ook een mooie selectie meedraaien in de Club- en Topcompetitie bij de Elite/Beloften, afgelopen jaren was hier echter helaas wat minder aandacht voor en werkten we samen in Wasp. Toch heeft het bestuur besloten om ook bij de Elite/Beloften weer een beter programma te gaan bieden waardoor de eigen leden die doorstromen van de junioren en talenten gewoon weer bij de eigen club terecht kunnen. Wij zien natuurlijk dat de spoeling steeds dunner wordt onder de clubs op dit niveau en dat er steeds meer clubs afhaken. Toch geloven wij dat met voldoende aandacht en de focus op individuele ontwikkeling er ruimte is om ook voor een club op het hoogste podium te acteren. Groot verschil hierbij is wel dat wij niet de club (willen scoren) vooropstellen maar de individuele ontwikkeling van de renner/ster wat veel maatwerk betekend en ook oog voor een multidisciplinaire aanpak. Ruimte dus om meerdere takken zoals MTB, baan of veldrijden te combineren met bv een wegprogramma ter ondersteuning of andersom.

Uiteraard zijn we erg trots op onze eigen kampioenen zoals Lucinda Brand (meervoudig Nederlands kampioen en Wereldkampioen) en Jasper Ockeloen (meervoudig Nederlands Kampioen en Europees kampioen) zij zijn voor ons ook het sprekende voorbeeld dat je in meerdere disciplines kan uitblinken en ze kan combineren. Maar ook jonge talenten als de 2e jaars junioren Bart Hordijk en Lucas Janssen die volgend als belofte, na zeer hoopgevende resultaten in het verleden, gaan proberen om de komende jaren een plek bij de profs te veroveren.

“Wij zijn geen club met ambities om door te groeien naar een Continentale status in de toekomst” aldus teammanager Raymond van der Vlies.  Wij hebben als breedtesportclub een andere functie in de wielersport. Voor de Elité/belofte betekent dit dat we willen acteren op het niveau van de clubcompetitie, vrije klassiekers, enkele UCI 1.2, Belgische interclubs en mogelijk ook weer wat meerdaagsen in het buitenland. Zodra renners echter een hoger niveau bereiken hopen wij ze actief onder te brengen bij een Continentaal Team zodat ze zich daar verder kunnen ontwikkelen. In dat kader geven we ook vaak buitenlandse renners een kans om in NL/BE te kunnen koersen en hadden we in het verleden ook Belgische renners in onze ploeg. Ook voor volgend jaar zouden we graag een Belgische renner aan onze selectie toevoegen.

Heb je vragen over of interesse voor onze Elite/beloften selectie, we hebben nog enkele plekjes over voor seizoen 2022, heb je interesse mail naar rvandervlies@drcdemol.nl

Persbericht DRC de Mol