Wat zijn de verwachtingen van Dirk Verbestel van het Urbano Cycling Team voor 2021?

Door Kurt Vermeerbergen op 20 Jan 2021 - 19:26
Printvriendelijke versie

Voorzitter Dirk Verbestel van het Urbano Cycling Team is met zijn team klaar om aan het seizoen 2021 te beginnen. Dirk blikt vooruit naar het seizoen 2021 en vertelt over hun doelstellingen.

"Ons “jong” team Urbano Cycling Team telt in 2021, 21 U23 renners en 9 elite zonder contract. Doelstellingen voor ons team zijn in de eerste plaats, proberen te bevestigen voor het boerenjaar dat we hebben gekend in 2020, met als oppergaai de eindwinst in de Ronde van Vlaams-Brabant en verschillende podia tussen de profs. Graag ambiëren wij ook de doorbraak van één van onze renners naar één of andere continentaal team of hoger. Verder zouden we graag terug wat ereplaatsen bijeensprokkelen met mooie podia in IC en/of meerdaagse wedstrijden in binnen- en buitenland.": aldus voorzitter Dirk Verbestel, Urbano Cycling Team.

"Eerst en vooral dienen de Covid toestanden enigszins te verbeteren in de hoop dat de afgelastingen van de voorziene wedstrijden in februari en maart een halt wordt toegeroepen. Met Brussel-Opwijk voor onze U23 renners, alsook afgelasting van Gent-Staden geven aan dat de toestand er niet echt rooskleurig uitziet. Maar laat ons toch positief naar de vele voorziene vaccininentingen uitkijken waardoor we misschien veel vlugger als voorzien tot een groepsimmuniteit kunnen komen, zodat de toestanden enigszins normaliseren en we een min of meer normaal wielerprogramma kunnen rijden.  Wedstrijden zoals L-B-L werd ons reeds bevestigd van deelname, alsook Ronde van Namen en Ronde van Vlaams-Brabant. Ardense Pijl en nog vele andere gerenommeerde organisaties bevestigden reeds onze participatie, hetgeen stelt dat het Urbano Cycling Team wel degelijk hun naamsbekendheid heeft verworven.