Wat zijn de nieuwigheden op de 1.1 UCI WE Craywinckelhof - Omloop van het Hageland?

Door Kurt Vermeerbergen op 29 Nov 2021 - 10:33
Printvriendelijke versie

Op zondag 27 februari 2022 is er de  Women Elite  wielerwedstrijd UCI 1.1 WE “Craywinckelhof – Omloop van het Hageland”.  De organisatie kan al enkele nieuwigheden aankondigen.
 
Wat is er nieuw tegenover de vorige jaren?
Het parcours is vernieuwd en bestaat nu uit een rit in lijn, 2 grote ronden en 2  plaatselijke ronden in het mooie landschap van het Hageland, met haar  mooie glooiende wegen, boomgaarden, kasseistroken, heuvels en dergelijke  meer.
 
Starten doen ze in het centrum van Tienen (markt) om 13:00 uur met een rit  in lijn naar Tielt-Winge (29,9km) waar ze dan 2 grote ronden zullen rijden  van 33,71km en 2 plaatselijke ronden van 15,15km), wat de totale afstand  brengt op 128,22 km. Aankomst  in Tielt-Winge omstreeks 16:30u.
 
De wedstrijd kan je live op het internet volgen via het Motomediateam; de organisatie bekijkt op dit moment nog alternatieven om live te gaan op een nationale zender..
 
Door een uitzonderingsregel geldend tot eind februari 2022 van UCI omwille  van de covid19-pandemie, mogen ze alle geïnteresseerde Women World  Teams laten starten in plaats van het normaal voorziene maximale aantal  van 7 teams.  De organisatoren noteren op dit moment de vraag om startrecht van niet  minder dan 12 van de 14 voorziene World Teams! Ze kunnen dus nu al  absoluut spreken over een ongetwijfeld prachtig deelneemstersveld.
 
Volgende teams hebben hun deelname al zeker bevestigd:
 
- Lotto Soudal Ladies       
- Team Coop Hitec Products   
- Valcar Travel & Service  
- Parkhotel Valkenburg Cyclingteam  
- Team UAE Women      
- Team Bike Exchange  
- Uno X Women     
- Trek Segafredo     
- Bepink