Wat verwachten de renners en staff van Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux over hun eerste Giro d'Italia?

Door Kurt Vermeerbergen op 6 May 2021 - 19:16
Printvriendelijke versie

In het kader van de eerste Giro d'Italia van Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux, spraken Algemeen Manager Jean-François Bourlart, sportdirecteur Valerio Piva en enkele renners hun ambities uit tijdens een persconferentie op donderdag 6 mei, twee dagen voor de ‘Grande Partenza’.

Jean-François Bourlart (Algemeen Manager): “We schrijven geschiedenis met onze eerste Ronde van Italië en dat maakt de hele structuur rond de ploeg apetrots. Daarom willen we onze eerste deelname meteen vieren met een ritzege. We zijn klaar voor de grote uitdaging om een competitief team op te stellen in elk van de drie grote rondes. In deze Giro hebben we renners met verschillende profielen die onze ambities op meerdere fronten kunnen waarmaken. Onder leiding van Valerio Piva, onze sportdirecteur die alle kneepjes van het wielervak kent, zullen onze renners de obstakels van deze grote ronde perfect ondersteund doorkomen. Het belangrijkste is dat ze in de juiste gemoedstoestand en vorm aankomen in Milaan. "

“Onze drie Italianen zullen deelnemen aan de ronde van hun land en zij zullen daar zeker door geprikkeld zijn. De droom van Andrea Pasqualon is om een etappe te winnen, en hij weet dat hij de perfect ondersteuning zal genieten om daarin te slagen. Simone Petilli, die mee was in de koninginnenrit van de Ronde van Romandië, toonde zich daar één van de sterkeren van het peloton. Hij zal een wapen zijn de komende weken. Riccardo Minali is de sprinter van de groep en hij krijgt twee mannen naast zich om hem te ondersteunen bij zijn missie. We hopen hem met de beste sprinters ter wereld te zien wedijveren voor topdrieplaatsen. En waarom zou hij niet voor etappesucces kunnen gaan?”

Valerio Piva (sportdirecteur): “De waarde van een renner, en a fortiori van een team, wordt niet alleen afgemeten aan het aantal overwinningen, maar vooral ook aan zijn gedrag tijdens de wedstrijd. Dit team groeit constant en dat al jarenlang. Ik zie in al onze renners in deze Ronde van Italië de discipline, motivatie en persoonlijkheid die nodig zijn om geweldige dingen te laten zien. We hebben renners met karakter, die niet bang zijn om mee te gaan in ontsnappingen en risico's te nemen. Ze anticiperen en kijken niet op een zweetdruppel meer of minder.”

“Mijn verwachting van Quinten Hermans is allereerst dat hij de Giro kan uitrijden. Op zijn 25e is hij nog altijd jong maar het is nu wel tijd om eens een grote ronde te betwisten. Hij is sowieso in vorm, dat zagen we al bij zijn optredens in de Ardennen. We hebben enkele etappes aangeduid die hem goed moeten liggen en waarvan we overtuigd zijn dat hij daar voor de overwinning kan meespelen. Deze Giro wordt een mijlpaal voor zijn ontwikkeling en de verderzetting van zijn carrière.”

Quinten Hermans : “Drie weken aan een stuk koersen is nieuw voor mij, daarom heb ik op training veel op weerstand getraind. Ik ben van plan alles van dag tot dag aan te bekijken en naar mijn lichaam te luisteren. Om een goed resultaat te rijden, moet je de benen hebben want iedereen wil natuurlijk winnen. Ik hou van het profiel van de etappe naar Montalcino, maar het zal een gevaarlijke dag worden voor de klassementsmannen en die rit zal afhangen van hun motivatie om vluchtpogingen al dan niet te controleren."

Jan Hirt : “Ik vertrouw op mijn derde week. Vaak is de laatste week van de Giro de lastigste omdat de etappes in het hooggebergte elkaar snel opvolgen en de rennerslichamen afgemat zijn. Daardoor kon ik in 2017 twaalfde eindigen of in 2019 meestrijden voor een ritoverwinning. Een lange ontsnapping kan me ook helpen om een sprong te maken in het algemeen klassement. Ik sluit geen enkele manier uit om erin te slagen mijn hoogtepunt van 2017 te herhalen."

Wesley Kreder : “Ik zal deel uitmaken van de sprinttrein van Riccardo (Minali), met wie ik een geweldige chemie heb in de race. Ik weet hoe ik massasprints moet aanpakken en dankzij onze communicatie slagen we erin om steeds kalm te blijven. Ik heb het volste vertrouwen in Riccardo. Hij zal zijn snelle benen laten spreken en hij heeft ook vertrouwen in mij om hem ideaal te positioneren in de finale. Mijn teamgenoten weten dat mijn rol niet beperkt zal blijven tot de laatste hectometers van een etappe. Ook zal ik hen ondersteunen in de zwaardereritten of, indien nodig, zelfs mijn eigen kans wagen in een ontsnapping.”

Andrea Pasqualon : “Ons primaire doel is om een etappe te winnen, ten tweede kunnen we misschien op truitjesjacht. We hebben een straffe ploeg. Iedereen kent ons omdat we altijd en overal aanvallend koersen. Ik zal zeker de handschoen opnemen tegen Peter Sagan in de strijd om een ritzege. Man tegen man is hij moeilijk te verslaan, maar we hebben ook opties om te anticiperen."

Taco van der Hoorn : "Het is een bijzonder moment in mijn carrière om eindelijk deel te nemen aan mijn eerste grote ronde. Ik zal voornamelijk onze sprinters bijstaan zodat ze het best mogelijke resultaat kunnen neerzetten. Het is ook mijn taak om onze klimmers uit de wind te zetten en hen te helpen bij het positioneren. Daarnaast ben ik ook van plan om mee te glippen in ontsnappingen. Ik kom net uit een trainingskamp in Sierra Nevada, waar ik me kon meten met een deel van onze Giro-selectie. We hebben een heel hechte band overgehouden aan die stage. Een etappesucces zou geweldigzijn voor mij persoonlijk, maar vooral ook voor het team. Want het allerbelangrijkste voor mij is het welzijn van mijn ploeg!"