Ward Van Dyck: '"Het maximum uit dit korte seizoen halen"

Door Kurt Vermeerbergen op 29 Jun 2020 - 20:08
Printvriendelijke versie

Ward Van Dyck  begint deze week aan zijn 2e seizoen als belofte bij het Hubo - Titan cargo CT. Ward kijkt reikhalzend uit naar de start van het wielerseizoen omdat hij de eerste weken van maart ziek was.

1. Hoe kijk je terug op vorig seizoen  ?
Het was voornamelijk een leerrijk seizoen. Ik denk dat ik er door verschillende factoren niet in geslaagd ben er een topseizoen van te maken. Een gebrek aan kracht op de momenten dat het echt hard ging is waarschijnlijk de voornaamste reden.

2.  Was het een moeilijke overstap van junior naar beloften ?
Ik vond het verschil in afstand best haalbaar. De grootste aanpassing was het wegvallen van de versnellingslimiet volgens mij. Dit maakt dat het op sommige momenten echt hard gaat en dat er dingen gebeuren die je bij de junioren niet ziet. Het peloton kan nu vaak een paar tanden groter trappen dan de ontsnapping en hierdoor worden gaten soms heel snel dicht gereden. Dit maakt dat het tactisch anders koersen is.

3. Hoe kijk je terug op de eerste wedstrijden van huidig seizoen voor de uitbraak van het covid-19 virus?
Door ziekte heb ik dit jaar nog geen wedstrijden betwist.

4. Wat doe je in deze koersloze periode om je conditie op peil te houden?
Voornamelijk duurtrainingen, zoals iedereen denk ik. Nu dat we weten dat de koersen stilaan terug gaan beginnen komt er weer wat intensiteit bij te pas.

5. Binnenkort gaan we terug koersen. Hoe ziet jouw planning eruit?
Eerst de oefenkoersen in Zolder hopelijk. Nadien zou de Ronde van Vlaams-Brabant plaatsvinden. Hier zal ik normaal van start gaan. Voor de rest is het nog wat gissen naar het programma. Als er maar gekoerst wordt hoor je mij niet klagen.

6. Heb je nog bepaalde doelen voor dit seizoen?
De Ronde van Vlaams-Brabant is al een belangrijke wedstrijd die quasi zeker is. Voor de rest is het komende seizoen zo kort dat je overal goed wil zijn. Zo constant mogelijk presteren om het maximum uit dit korte seizoen te halen is dus het doel.

7. Welke parcours liggen jouw het beste ?
Omdat ik geen spurt heb liggen selectieve parcoursen mij het beste. Om echt uit te blinken in heel lastige koersen zoals in de Ardennen heb ik wel de lichaamsbouw, maar ik denk dat ik hiervoor te weinig klim op training. Dit is dus zeker iets waar ik deze zomer op wil focussen, is het niet voor dit jaar, dan is het voor de toekomst.

8. Wat zijn je sterkste punten en welk zijn je zwakke punten? Hoe wil je deze zwakke punten wegwerken?

Ik denk dat lange inspanningen mij het beste liggen. Door mijn gewicht lukken iets kortere hellingen ook nog best. Een zwak punt is mijn sprint, maar omdat ik weet dat ik hier nooit top in ga worden, besteed ik hier minimale tijd aan. Wat wel een werkpunt is, is mijn tijdrit. In theorie zou dit mij moeten liggen, maar in wedstrijd blijkt telkens dat ik mijn kracht niet ideaal kan overbrengen. Een betere positie en training zouden hier volgens mij nog veel verbetering moeten kunnen opleveren.

9. Met welke bekende renner zou je uzelf vergelijken en waarom?
Dit is best een moeilijke vraag. Door mijn lichaamsbouw zou ik zeggen één van de klassementsrenners, maar dan is er zowel op vlak van klimmen als tijdrijden nog veel werk aan de winkel.
 

Gerelateerde artikels

Jarne Van Grieken was gisteren de winnaar van de Omloop der Vlaamse Gewesten in Wuustwezel. Jarne kon met een voorsprong van 16 seconden eindigen op de nummer 2 Tijl De Decker.  Jasper Van de Plas won de spurt voor plaats 3 van de Nederlander Sam Meijdam. "In het begin van de wedstrijd...
Zondag is er voor de juniores de beker van België wedstrijd 'Vlaams-Brabantse Pijl' in Korbeek-Lo.  Ward Van Dyck is één van de geselecteerde renners van De Kastelse Durvers . De renners gaven ons volgende antwoorden op deze gestelde vragen: Hoe was je seizoen tot nu toe? Wat verwacht...
Ward Van Dyck zal volgend jaar de overstap naar de beloften maken bij het Hubo - Aerts action bike CT. "Ik wil eerst en vooral huidig ploegleider Nico en de begeleiding met Ria, Johnny en Chretien bedanken voor mijn mooiste wielerjaar tot nu toe. Samen met hen, mijn trainer Jeff en verzorger...
88,8km moesten de 54 juniores afleggen in Berlaar-Heikant. Ward Van Dyck kon er solo over de meet komen met een kleine voorsprong van 3 seconden op Siebe Peeters. "Er waren heel de koers verschillende aanvallen, waar ik zelf ook regelmatig bij zat. Zoals vaak in een vlakke koers geraakte...
Ward Van Dyck zal zijn laatste jaar als junior afwerken bij het Davo Cycling Team. Eerst en vooral wil ik de Kastelse Durvers hartelijk bedanken voor de vier toffe jaren. Zeker de ploegleiders Luc en Ben, twee topkerels die altijd voor je klaarstaan, wil ik hartelijk bedanken. Ik heb aan deze...
In het Brabantse Budingen-Zoutleeuw verschenen 69 nieuwelingen aan de start. Ward Van Dyck zette een knappe solo zege neer, welke tevens zijn allereerste zege is sinds hij als 9-jarige startte met wielrennen. "Ik had de bocht na de finish al eens geprobeerd en ben daar ook weggereden. Een...