Wanneer kan je de renners van Lotto Soudal aan het werk zien op het WK?

Door Kurt Vermeerbergen op 23 Sep 2018 - 11:54
Printvriendelijke versie

Vandaag worden de eerste medailles uitgereikt op het WK wielrennen in Innsbruck, Oostenrijk. Lotto Soudal neemt noch bij de mannen noch bij de vrouwen deel aan de ploegentijdritten. Volgende week wanneer er in nationale teams gestreden wordt, komen er wel Lotto Soudal-renners en -rensters in actie. Hieronder vindt u een overzicht om wie het gaat, welke wedstrijden en de tijdstippen.

Van maandag tot en met woensdag wordt er tegen de klok gereden, dan staan de individuele tijdritten voor de verschillende categorieën gepland. Europees tijdritkampioen Victor Campenaerts moet op woensdag aan de bak. De mannen elite dienen 52,5 kilometer af te leggen, tussen Rattenberg en Innsbruck. Na dertig kilometer ligt er een stevige klim op het parcours. De Gnadenwald is 4,9 kilometer lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 7,1%, met pieken tot 14%. Twee dagen eerder rijdt Brent Van Moer de tijdrit bij de beloften. Hun tijdrit is 27,8 kilometer lang. De aankomst is ook in Innsbruck, de start in Hall-Wattens. Bij de beloften is de Gnadenwald niet in het parcours opgenomen.

Op vrijdag staat Brent Van Moer aan de start van de wegrit voor beloften. Neoprof Bjorg Lambrecht maakt ook deel uit van de Belgische selectie; hij wordt tot de kanshebbers op de regenboogtrui gerekend. Met James Shaw is er ook een Lotto Soudal-renner opgenomen in het Britse team. De wegwedstrijd voor beloften is 179,9 kilometer lang. De start ligt in Kufstein en daarna volgt een aanloop van meer dan tachtig kilometer naar het lokale circuit in Innsbruck, met onderweg een passage over de Gnadenwald. Dit is overigens het geval voor alle wegwedstrijden. De beloften moeten vier keer het plaatselijk parcours van 23,8 kilometer afleggen. Op dat parcours ligt een beklimming van 7,9 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,7% en maximale percentages tot 10%.

Zaterdag strijden de vrouwen om de wegtitel. In de Belgische ploeg is Lotto Soudal met drie rensters sterk vertegenwoordigd: Valerie Demey, Julie Van De Velde en Kelly Van den Steen. Anabelle Dréville mag mee de Franse eer verdedigen. De vrouwen moeten na de aanloop drie rondes afleggen op het parcours in Innsbruck, goed voor een totale afstand van 156,2 kilometer.

Op de slotdag, zondag 30 september, staat de wereldtitel bij de mannen op het spel. Tiesj Benoot en Tim Wellens maken deel uit van het Belgische kopmankwartet. De wedstrijd van de mannen is 258,5 kilometer lang en bestaat uit de aanloop vanuit Kufstein, zes gewone plaatselijke ronden en een grotere slotronde met daarin nog een tweede beklimming. En wat een pittige beklimming! Het gaat om een beklimming van amper 2,8 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 11,5% en een piek van 28%! Na de top resten er nog acht kilometer tot de finish, hoofdzakelijk in dalende lijn.

Programma
Maandag 24/09 – Tijdrit mannen U23 (14:40 – 16:50): Brent Van Moer
Woensdag 26/09 – Tijdrit mannen elite (14:10 – 17:10): Victor Campenaerts
Vrijdag 28/09 – Wegrit mannen U23 (12:10 – 16:50): Bjorg Lambrecht en Brent Van Moer (BEL) en James Shaw (GBR)
Zaterdag 29/09 – Wegrit dames elite (12:10 – 16:45): Valerie Demey, Julie Van De Velde en Kelly Van den Steen (BEL) en Anabelle Dréville (FRA)
Zondag 30/09 – Wegrit mannen elite (9:40 – 16:40): Tiesj Benoot en Tim Wellens (BEL)