WAC team zoekt gemotiveerde competitierenners M/V

Door Kurt Vermeerbergen op 22 Sep 2023 - 16:33
Printvriendelijke versie

WAC team is een Antwerpse wielerclub met een hart voor de jeugd en bestaat al sinds 1940.   Jongens en meisjes tussen 7 en 18 jaar zijn welkom in ons team!  Jongens en meisjes die goesting hebben, die karakter hebben, die hun fiets graag zien, die samen willen trainen en willen groeien naar sterke renners of rensters.

Het WAC team is gevestigd in Brecht.  Hier starten de wekelijkse wegtrainingen voor zowel miniemen, aspiranten, nieuwelingen en junioren.  De wegtrainingen lopen van eind november tot augustus.   We organiseren ook crosstrainingen.  Deze gaan door in Wuustwezel op het privéterrein, de Molenbergen.  De crosstrainingen starten begin september en lopen door tot eind februari.   

U kan rekenen op veilige trainingen, gemotiveerde trainers, veel sfeer en uitdaging.  Uiteraard durven wij dan ook rekenen op uw motivatie en engagement. Elke categorie gaat minstens 1x/jaar op stage.  We trekken met de miniemen naar Alphen in Nederland, met de aspiranten en 1e jaar nieuwelingen naar Westerlo, met de 2e jaar nieuwelingen en junioren naar Sankt Vith.  Het ene jaar wordt er nog een teambuilding georganiseerd, het andere jaar een crossstage.  

Onze aspiranten rijden enkele meerdaagse wedstrijden, zoals de ronde van Antwerpen, de ronde van Limburg, de ronde van West-Vlaanderen en een mooie ronde in Duitsland.  Renners gaan op hotel en worden goed verzorgd en begeleid.  Er wordt ook begeleiding voorzien op kampioenschappen.  

Nieuwelingen rijden de Beker van België en interclubs.  

De junioren rijden ook de Beker van België, interclubs en enkele binnen- en buitenlandse UCI-wedstrijden.   Met een input van Alpecin-Deceuninck zullen we in 2024 ook een groter/breder programma rijden. Het mooie programma motiveert en daagt onze renners uit

Het WAC team is een dus een competitieclub.  Vanaf aspirant wordt er toch verwacht van deel te nemen aan wedstrijden op de weg en/of in het veld.  Renners zoals Niels Van De Putte, Nathan Van Hooydonck, Maxim Van Gils, Aaron Dockx, Witse Meeussen, Toon Vandebosch, Thijs en Toon Aerts hebben heel hun jeugd bij ons in de club gereden.  Wil jij hen achterna?  

Ook een extra motivatie naar onze kandidaat renners is de samenwerking is met Alpecin-Deceuninck op het vlak van logistiek, kennis, materiaal, financiële slagkracht en dat met het ultieme doel om renners van de jeugdcategorieën op te leiden bij WAC en (in een ideale wereld) te kunnen afleveren bij Alpecin-Deceuninck.

Gemotiveerde competitierenners M/V zijn dus altijd welkom in onze club!  Fiets je graag en word jij enthousiast na het lezen van deze brief?  Aarzel niet om ons te contacteren.      

Bent u al iets ouder en zou u onze club graag sportief ondersteunen?  Aarzel ook niet om ons te contacteren.  
Voorzitter: François Eliaerts -  swa.eliaerts@wacteam.be  -  0476 27 57 68
Website: www.wacteam.be

U kan ons volgen via Facebook of Instagram en Twitter: Wac Team Next Generation

Persbericht : WAC Team