Voorbereiding op Belgisch kampioenschap: Dwars door het Hageland van Aarschot naar Diest

Door Kurt Vermeerbergen op 14 Jun 2018 - 15:33
Printvriendelijke versie

Nu vrijdag 15 juni 2018 is er de 5e manche van de Napoleon Games Cup: Dwars door het Hageland. De renners  koersen dan van Aarschot tot aan de citadel van Diest. De onverharde grindwegen, hellingen en kasseien zorgen gegarandeerd voor spektakel. Dwars door het Hageland is de jongste koers uit het regelmatigheidscriterium. Vorig jaar was Mathieu van der Poel de snelste in Diest en hij zal vrijdag zijn titel ook verdedigen. De wedstrijd is live te volgen bij VTM vanaf 16.00 en vanaf 17.35 wordt er overgeschakeld naar  Q2.

Mathieu van der Poel: “Het is gewoon een leuke koers. Het parcours is wel redelijk hard veranderd tegenover vorig jaar. Ik denk dat de moeilijkheidsgraad vooral in de klimmetjes zit. Het zal heel lastig worden. Ik heb een rittenkoers in Frankrijk achter de rug en net de Ronde van Limburg gewonnen afgelopen zondag, dus ik denk dat de conditie goed zit. We gaan meedoen om te winnen, zeker met de ploeg. We zijn allemaal in goede doen.”

Dwars door het Hageland valt dit jaar vroeger dan anders. Daardoor is de koers nu één van de drie laatste voorbereidingswedstrijden vóór het Belgisch kampioenschap, dat plaatsvindt in Binche op zondag 24 juni. Het licht aangepast parcours met een lus van 48 km, twee lussen van 52 km en twee spannende slotrondes van 24 km is dus ideaal als voorbereiding op het BK.

De uitzending van de koers zal vrijdag langer duren dan normaal. Vanaf 17.35 kunnen de wielerfans daarom overschakelen op Q2 voor de ontknoping. Het wedstrijdcommentaar is van Merijn Casteleyn en Kevin De Weert. Jan Suykens zorgt voor de interviews op het terrein.