Vlad Van Mechelen: "Deze winter geleerd om bergop te rijden"

Door Kurt Vermeerbergen op 16 Mar 2020 - 10:04
Printvriendelijke versie

De meest succesvolste nieuweling tot nu toe is misschien wel Vlad Van Mechelen . Hij behaalde al 2 zeges en een 2e plaats op 2 weekends.

1. Hoe kijk je terug op vorig seizoen ? Wat waren de hoogtepunten en wat was je grootste teleurstelling?
Ik kijk met gemengde gevoelens terug op vorig seizoen. Ik behaalde slechts 1 overwinning en werd 6 keer tweede, dit hadden ook minsten 3 overwinningen extra kunnen zijn. Ik ben wel blij dat ik in alle meerdaagse wedstrijden in het algemeen klassement top 10 reed. Een absoluut hoogtepunt was onze overwinning in de West Vlaanderen Cycling Tour, waar we met de ploeg alle ritten wonnen en ook het algemeen klassement, het ploegenklassement en het jongerenklassement, eigenlijk bijna alles dus.

Mijn deelname aan het jeugd Olympisch festival in Baku - Azerbaijan was eveneens een onvergetelijke ervaring.

Laagtepunten waren er eigenlijk niet buiten misschien mijn val in een wedstrijd in Limburg, waar ik samen met Bob Poelmans vooruit was en we zeken niet meer gingen gepakt worden. Toen viel ik door een bocht verkeerd in te schatten en weg waren de kansen op de overwinning.

2. Hoe verliep de voorbereiding op het nieuwe seizoen ? Je anders voorbereid dan anders?
De voorbereiding liep bijzonder goed. Normaal word ik wel eens ziek in de winter, maar dit jaar echter niet. Ik ging voor het eerste jaar ook echt in de gym trainen en ik bleef een ganse winter op de weg rijden. Dit was een plan van mijn trainer Fred Vandervennet, de ex-trainer van Remco Evenepoel, die ook mijn zus Gloria traint.

3. Hoe kijk je terug op de eerste wedstrijden van het seizoen voor de uitbraak van het covid-19 virus? Had je deze uitslagen verwacht ?
Op de stage in Calpe voelde ik al wel dat ik goed was, maar ja het is toch afwachten tot de eerste wedstrijden om daar bevestiging van te krijgen. Toen ik in de eerste wedstrijd in Staden mee vooruit was, voelde ik de stage nog wat in mijn benen van het vele klimmen en was al blij dat ik nog tweede werd. Een week later was ik hersteld en ging ik twee dagen voor winst rijden en dat lukte nog ook. Ik ben gegroeid en voel me ook sterker dan voorheen.

4. Welke parcours liggen jouw het beste ?
Ik kwam in het verleden het best tot mijn recht op vlakkere omlopen. Ik heb deze winter en voorjaar heel veel bergop gereden, dus ik wacht echt tot de eerste wedstrijden waar het omhoog gaat. Ik wil zien of dat vele klimmen nu echt  iets heeft opgebracht.

5. Wat zijn je sterkste punten en op welk vlak wil je nog stappen zetten?
Ik denk dat mijn sterkste punt nog altijd mijn punch is. Ik kan inspanningen van 1 à 2 minuten heel goed aan en dat loont in de finale en de sprint of om een gat dicht te rijden. Ik wil vooral zeer goed bergop kunnen rijden met het oog om toch ook rondes te kunnen rijden voor een goed GC. (General Classification).

6.  Hoe ga je de komende weken nu doorbrengen?
Het is koffiedik kijken naar de toestand in de wereld. Ik denk dat ik vooral ga blijven trainen zoals in de voorbereiding om een nieuwe start te maken als we daar weer aan toe komen. Ik ga met mijn trainer eerstdaags aan tafel zitten om te kijken hoe we dit oplossen.

7. Naar welke wedstrijden kijk je nog uit?
Dit jaar kijk ik uit naar het  BK op de weg, de vredeskoers in Czech Republic, La Basse Meuse en de West Vlaanderen Cycling Tour.

De snelle vragen
Lievelingskleur: Geel.
Fav muziek: alle hip hop.
Fav film: fast en furious films.
Andere hobby: Gamen
Lievelingseten: frieten en BBQ
Ochtend- of avondmens :  avondmens
Film of boek : film
Brunette of blondine : blondine
Pizza of frieten :  frieten
Citytrip of relaxvakantie : Relax strandvakantie
Sprint winnen van een klein groepje of alleen binnenkomen :  alleen binnenkomen
Bergop of bergaf : bergop
Koud of warm : warm , heet
Kasseien of gewone weg:   kasseien
Mooiste overwinning ooit: De Mini Parijs-Roubaix bij de aspiranten
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken: Valverde.

Foto: Robby Jonckheere

Gerelateerde artikels

Vlad Van Mechelen won in het Brabantse Sint-Joris-Weert de massaspurt. Na een solo poging van Yarno Van Herck kwam alles terug samen waarna een massaspurt volgde. "Vandaag was ik toe aan mijn tweede wedstrijd van het seizoen. Na twee weken stage gedaan te hebben in Calpe wou ik vorige week al...
Tweedejaarsjunior Vlad Van Mechelen won gisteren de sprint van de Guido Reybrouck Classic. Na een hele tijd solo te hebben gereden om bij de kopgroep te geraken kon hij het afmaken in de sprint. "Ik heb me in het begin van de wedstrijd kalm gehouden omdat het zodanig vlak is dat je toch niets...
Met 69 eerstejaars junioren was het een mooie wedstrijd in Glabbeek gisteren. De strijd voor de podiumplaatsen was uiterst spannend. Kenay De Moyer was al bezig met zijn zegegebaar toen Vlad Van Mechelen hem klopte op de meet. De derde plaats was voor Sacha Prestianni. "Ik wist op voorhand...
Zoals we al eerder deze week vermeldde op onze site waren de Belgen uitmuntend afgelopen zondag in de mini Parijs-Roubaix.  Bij de aspiranten 12 jaar werd Siebe Deweirdt de winnaar. In een kopgroep van 8 won hij de spurt. Als 6de eindigde Gloria Van Mechelen, die als enige meisje deel...
Vlad Van Mechelen heeft duidelijk zijn seizoensstart niet gemist. Na zijn zege gisteren in de spurt deed hij het vandaag nog eens over in de spurt in het Limburgse Zepperen.  Op 3 wedstrijden behaalde de tweedejaars nieuweling al 2 zeges en een tweede plek. "Voor de tweede dag op rij sta...
De wedstrijden van de aspiranten 12 en 13 jaar in Kontich waren uiterst saai. Het was er eentje van samen uit, samen thuis. Er was geen enkele aanvalspoging te noteren. Beide wedstrijden eindigde dan ook in een massaspurt. Bij de 12-jarige ging de zege naar Bodhi De Baat. Bij de 13-jarige ging de...