Viktor Verschaeve: "Op mijn leeftijd moet je alles kunnen"

Door Kurt Vermeerbergen op 18 Mar 2016 - 19:30
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Viktor Verschaeve, junior van het Van Moer Logistics Cycling Team mocht afgelopen zondag voor de eerste keer het zegegebaar maken in 2016. Voor Viktor een mooie opkikker na een mindere start van afgelopen weekend.

1. Wanneer ben je gestart met het wielrennen? Waarom de keuze voor de sport? Ik heb voor het wielrennen lang aan atletiek gedaan maar was het daar wat beu gezien. Doordat mijn broer op dat moment koerste was de keuze rap gemaakt.

2. Hoe kijk je terug op seizoen 2015? Tevreden of zat er meer in? In het algemeen ben ik zeer tevreden over seizoen 2015. Het enige minpunt aan mijn seizoen was dat ik gedurende een bepaalde periode een dipje heb gekend waardoor ik tijdens de klimkoersen naar mijn mening niet goed genoeg heb gepresteerd.

3. Op welke punten wilde je uzelf zeker nog verbeteren naar seizoen 2016 toe? Deze winter lag de focus op het klimwerk en het tijdrijden.

4. Inmiddels heb je u eerste wedstrijden gereden en één zege behaald. Hoe kijk je terug op deze wedstrijden? Kuurne was een goede start met een 15e plaats. In Zepperen kende ik een mindere dag waarschijnlijk door de weersomstandigheden. In Nokere had ik dan weer een heel goed gevoel maar door een lekke band miste ik de ontsnapping. Uiteindelijk draaide het daar toch uit op een massasprint, in die debatten moei ik mij niet dikwijls. Zondag won ik dan weer, een mooie opsteker maar het seizoen is nog lang en grote koersen primeren naar mijn mening.

5. Naar welke andere wedstrijden kijk je uit en waarom? Ik wil overal kunnen presteren, of je nu klimmer, sprinter of tijdrijder bent. Op deze leeftijd moet je alles kunnen.

6. Wat is je sterkte als renner? Moeilijk om van mezelf te zeggen, maar ik denk dat ik sterk ben in het klimwerk en in ontsnappingen kan ik aan de meet vaak nog snel zijn.

7. Zijn je tijdrit capaciteiten verbetert ten opzichte van vorig jaar? Het wordt uitkijken naar de eerstvolgende tijdrit. Vorig jaar was mijn tijdrijden gewoonweg te zwak. Mijn absolute vermogens zijn te laag om uit te blinken in een tijdrit.

8. Wat zijn de doelen voor 2016? Ik hoop dit seizoen beter te doen dan vorig seizoen en mezelf ook te bewijzen in het klimwerk waar ik nog niet vaak de kans voor had.

9. Wanneer ga je tevreden u seizoen afsluiten ? Als ik de kans zou krijgen om naar een mooie belofteploeg te gaan zal ik tevreden kunnen terugkijken op 2016.

10. Is het combineren wielrennen /school gemakkelijk? Op dit moment kan ik beide nog zeer goed combineren, al is het de laatste weken wel wat druk.

11. Is er de zin en intentie om door te gaan als belofte met de sport of gaan de studies primeren dan? Moest ik de kans krijgen om naar een mooie belofteploeg te kunnen gaan in 2017 ga ik zeker verder met het wielrennen. Anders zal ik de sport zeer waarschijnlijk wel vaarwel zeggen, al is dat op dit moment moeilijk te zeggen. Maar naar mijn mening heeft het weinig zin om als belofte door te gaan zonder een ploeg met zekere prestige.

De snelle vragen
Bergop of bergaf : Bergop
Koud of warm : Beide kan ik goed verdragen.
Tijdrit of een lange rit : Een lange rit.
Mooiste overwinning ooit: 1e Rit Keizer der Junioren.
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken:  Richie Porte
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je?

 

Gerelateerde artikels

Lotto Soudal U23 versterkt zich volgend seizoen met tweedejaars belofte Viktor Verschaeve! De beloftevolle renner maakte afgelopen maand deel uit van de Belgische selectie tijdens de Vredeskoers, waarin hij negende eindigde. Ook werd hij geselecteerd voor het Europees kampioenschap voor beloften.
Met op de kop 100 junioren aan de start werd het vandaag een mooie wedstrijd in  Zottegem-Strijpen. Viktor Verschaeve toonde dat hij eveneens op de vlakke parcours zijn mannetje kon staan. "Al vroeg in de koers zijn we serieus beginnen doorrijden.  In ronde 3 zag ik een groep...
De tweede rit van Le Tour de Savoie Mont Blanc in Frankrijk werd gewonnen solo gewonnen door Viktor Verschaeve. De renners moesten in de voormiddag een rit afwerken van 97km.  In de avondrit eindigde Viktor op een knappe 8ste plaats. "De rit begon redelijk lastig op Col de Madeleine. Ik...
De laatste rit gisteren in de Ster der Vlaamse Ardennen is gewonnen door Viktor Verschaeve. "De eerste dag was ik door een tactische fout niet bij de koplopers maar het gevoel zat wel goed. Zondagvoormiddag wonnen we de tijdrit met een zéér sterke ploeg. Alle renners van onze ploeg kwamen dag...
Viktor Verschaeve heeft vandaag de eerste rit gewonnen in de Keizer der Juniors. Morgen staat er nog een tijdrit en een rit op het programma. "Na 15km ontsnapt er een groep met daarbij mijn ploegmaat Sander De Pestel. Ik zag mijn kans en reed solo naar de groep toe. Vlak voor de bergzone...
In de spurt voor de finaleplaatsen tijdens Luik - Bastenaken - Luik werd onze landgenoot Viktor Verschaeve nipt geklopt door de Amerikaan Kevin Vermaerke. Viktor vertelt in zijn interview (hieronder te beluisteren) over de wedstrijd en de uitstekende samenwerking tussen de renners van Lotto...