VETRAPO 2020, dit zijn wij, het meest gezelligste team van het land

Door Kurt Vermeerbergen op 27 Nov 2019 - 19:23
Printvriendelijke versie

Wie kan een ploeg beter voorstellen dan een renner zelf. Wesley van Dyck stelt graag zijn ploeg Vetrapo voor.

In 2020 vatten we een nieuw seizoen aan met een grote vernieuwing.  Ik denk dat ik met zekerheid kan zeggen dat elke nieuwe renner eentje zal zijn met het hart op de juiste plaats alsook gemotiveerd om er samen iets moois van te maken! Na de eerste teambuilding bleek al direct dat we met een goede groep zitten van allemaal toppers waardoor onze naam als meest gezellige team van het land alleen maar versterkt zal worden.

Ook kwalitatief ontbreekt het niet aan talent! Hardrijder en doorzetter pur sang Hannes Fabri zal een grote aanwinst zijn en kan zijn limieten gaan verleggen in de grote wedstrijden. Topper Michiel Dieleman heeft dit in het verleden al genoeg bewezen en zal die lijn dan ook verder trekken! Met meerdere pionnen in de finale van een grote koers is zoveel meer mogelijk, we zullen dan ook op de afspraak proberen te zijn met de hele groep! Met Carrera Coppens hebben we een versterking die katterap is en alsook de grote koersen aankan! Daarnaast hebben we met de komst van Kristof Wielfaert een man van vele oorlogen die nog steeds fanstische uitslagen kan laten noteren! Ook Jari Heyse heeft bewezen een winnaar te kunnen zijn en heeft absoluut de motor om het in grote koersen te tonen!

Met Timo Quintelier en Lars Haverals vind ik generatiegenoten terug met schatten aan ervaring en de power om koers te maken! Als deze jongens de motivatie en de benen van weleer terug vinden verwacht ik mooie dingen van deze twee!

Tim Coppens is een nieuwe naam in ons elite zonder contract peloton. Hij heeft afgelopen seizoen bewezen dat hij al mee kan strijden voor de overwinning in de gewone koersen. Deze lijn zal hij dan ook gewoon verder kunnen zetten en wie weet de eerste elite overwinning pakken! Hij kan wel eens een verborgen diamant zijn!

Verder hebben we nog 2 jonge mannen erbij. Lennert van de Voorde, een renner die al geruime ervaring heeft opgedaan in zowel nationale als internationale wedstrijden! Lennert is dan ook uiterst gemotiveerd en zal zijn beste beentje voorzetten om er wat van te maken! Als laatste nieuwkomer hebben we eerstejaarsbelofte Lorenz Vandewynckele, een jongen met veel potentieel waarbij het aan show nu al niet ontbreekt! Wat uiteraard ook belangrijk is.

Gemotiveerd
Na onze eerste samenkomst heerste een super positieve sfeer, wat ook moeilijk anders kon met een groep vol toppers! Je voelt aan de toppen van de tenen dat iedereen gemotiveerd is om er wat van te maken. We spreken geregeld af om met elkaar samen de baan op te gaan en hebben verschillende activiteiten samen op de agenda staan. We zijn niet de grootste ploeg maar we hebben dat het afgelopen jaar fantastisch gedaan als een hecht team en dit heeft precies zijn effect gehad bij het aanwerven van nieuwe renners. Iedereen wil mee op die flow naar het nieuwe seizoen dus denk ik dat we mogen stellen dat we mooie koersen zullen rijden!

Vol potentieel
Naast onze nieuwkomers blijft natuurlijk onze harde kern bewaard. We zullen Kobe, Bram en Bart missen maar gelukkig blijven we voor de rest samen met onze groep.

Ik denk dat “mister Vetrapo” Arne de Schuyter hiervoor het beste voorbeeld is. Na 5 jaar dienst voor de ploeg kan hij ons en wij hem niet meer missen. Als slechte grapjesmaker maar vooral als loyale teammaat die zich in elke wedstrijd vol inzet voor de ploeg!

Ook Steven Van Hyfte als goede grapjesmaker blijft onze groep trouw om de sfeer hoog te houden en de show te laten shinen elke koers, dit jaar met winst in zijn thuiskoers?

Mijn prono is dat de klasse van Fré (Van de Wiele) terug zal bovendrijven als in zijn beste dagen. Fré is in staat grote koersen te winnen.

Onze papa Balder De Doncker zal op euforie niet alleen ons land verdedigen maar zeker ook onze clubkleuren! Balder is een gevestigde waarde die van alle markten thuis is en kan verrassen in de finale!

Met Bruleztje en Caine Van Mol hebben we jongens die hun tegenslagen al gehad hebben maar eenmaal hiervan verlost zullen ook zij er staan!

Maarten Clauwaert doet het fantastisch deze winter in de cross maar bewees ook op de weg zijn mannetje te staan! Treedt hij in de voetsporen van Matje en Wout met een super zomer tegemoet?!

Knaller Thibault Van Den Stene zal hard zijn pedalen wegstampen, daar mag je van uitgaan! Thibault is een op en top teamplayer die zelf ook top resultaten kan behalen met zijn motor! Als laatste heb ik het graag nog over Jules Vandekerckhove, de nieuwe Remco Evenepoel beter genaamd. Jules is een gewezen topvoetballer die al dan niet wijselijk voor de fiets gekozen heeft. Als je het mij vraagt, heel wijselijk! Een topper die zijn talent aan het ontwikkelen is, dat zal je wel lezen in de uitslagen .

Vooruitblikken
Ook komend seizoen starten we terug in de beker van België. Na het verhaal van dit seizoen zijn we uiteraard ultra gemotiveerd om hier een verlengstuk aan te breien, al zal dit niet vanzelf gaan. Wat zou het fantastisch zijn als één van ons in de maanden april of augustus een extra tenue zou mogen bestellen bij onze sponsor Doltcini! We hebben er allesinds de groep voor. We kunnen niet meer dan ons best doen.

We worden dan ook fantastisch omkaderd door ons bestuur die ons steunt waar nodig en er alle wedstrijden voor ons staat! Zonder hun zijn wij geen ploeg en kunnen we onze hobby niet uitvoeren in deze omstandigheden! Ook moeten hierbij al onze sponsors enorm bedanken met in het bijzonder Patrick van de firma Vetrapo die in ons geloofd en zijn trots niet wegsteekt!

Renners aan het woord :

Lennert Van De Voorde
Verwachtingen binnen men vorige ploeg waren te hoog, wou met minder druk maar wel vertrouwen willen koersen (vooral kermiskoersen) en als het goed gaat in de kermiskoersen hoop ik mee te gaan naar Beker van België en andere IC’s. Gewoon groeien in het seizoen en niet er meteen hoeven te staan. En voor de groepssfeer natuurlijk!

Timo Quintelier
Ik heb getekend omdat ik meteen een goed gevoel had bij de mensen. En ook omdat ik het gevoel heb dat de ploeg mij terug naar mijn vroegere niveau kan tillen doordat er een echte vrienden/familie sfeer hangt in de ploeg. Iedereen zal voor elkaar wel iets doen. En ook omdat er een maatie al zat, maakte de stap nog makkelijker om te zetten

Jules Vandekerckhove
Ik blijf bij vetrapo voor de leuke familiale sfeer in de ploeg en omdat de ploeg regelmatig wint en dat het wel leuk maakt!

Carrera Coppens
Hier krijg ik de kans om meer interclub te rijden. Meer premies. Groepsgevoel en professionalisme. Mijn vrouw heeft ooit verzorgster geweest en was heel lovend over het bestuur!

Steven Van Hyfte
Ik start mijn 4e seizoen bij de gele brigade omdat de sfeer in de ploeg echt top is. Ondertussen ben ik ook één van de ouderdomsdekens en het is altijd plezant om de jonge veulens een beetje wegwijs te maken binnen de ploeg.Ik ben ook niet de man die veel interclubs kan afwerken en het bestuur houdt hier dan ook rekening mee. Ik zit goed bij Vetrapo en met mijn 36 lentes moet ik geen grote ambities meer koesteren dus ik zit mooi op mijn plaats.

Tot slot
Ik had een gele droom die uiteindelijk een gezamenlijke gele droom werd. Wat dit teweeg bracht onder de ploeg is één van de mooiste zaken wat de beker van België mij heeft bijgebracht. Ik kijk er dan enorm naar uit om met deze bende tijdens de winter de baan op te gaan en komend seizoen naar de wedstrijden te trekken en hierin moeilijke maar ook fantastische momenten te beleven!

Tekst: WES.