Vermarc Sport organiseert voor derde jaar op rij Grote Prijs Vermarc

Door Kurt Vermeerbergen op 10 May 2022 - 14:59
Printvriendelijke versie

Op zondag 15 mei organiseert Vermarc Sport voor het derde jaar op rij de Grote Prijs Vermarc. Die wielerwedstrijd werd in 2020 in het leven geroepen omdat corona roet in de wielerkalender strooide. De koers kadert binnen het Vermarc Cycling Project. Ook voor deze editie zakken er heel wat kleppers naar Rotselaar af. Na twee corona-edities zullen er voor de eerste keer toeschouwers aanwezig zijn bij de start en aankomst.
Deelnemende ploegen  

Ook voor deze editie zakken er weer heel wat kleppers af naar Rotselaar. Zo hebben World Tour-ploeg Lotto-Soudal en Pro Continental-ploegen Bingoal - Pauwels Sauzen, Sport Vlaanderen - Baloise en Alpecin - Fenix al toegezegd. De cyclocross ploegen Baloise - Trek Lions, Pauwels Sauzen - Bingoal en Deschacht Hens-Maes zullen ook van de partij zijn. Verder wordt de deelnemerslijst aangevuld met enkele jeugdteams en individuele renners.

 Vorig jaar ging Álvaro José Hodeg van Deceuninck - Quickstep in een uitgeregende editie met de overwinning aan de haal. Op zondag 15 mei ontdekken we wie hem opvolgt.

Het parcours
Rotselaar vormt opnieuw het decor met een prachtig afwisselend Hagelands landschap. De renners mogen zich verwachten aan enkele pittige hellingen zoals de Middelberg en het Rot. Het parcours bestaat uit 10 rondes van 15,4 km (+ aanloop van 10 km). In tegenstelling tot de twee voorgaande edities, mogen we dit jaar wel toeschouwers aan de start en aankomst verwelkomen.

Vermarc Cycling Project
De Grote Prijs Vermarc kadert binnen het Vermarc Cycling Project. Dat initiatief werd in volle coronapandemie uit de grond gestampt door Marc Verbeeck en Jos Smets. In 2020 organiseerde Vermarc Sport de allereerste professionele wielerwedstrijd sinds het uitbreken van de coronacrisis. Hoewel de wielerkalender dit jaar volledig als gepland kon doorgaan, besloot Vermarc Sport vanwege de succesvolle edities van de afgelopen jaren om de wielerwedstrijden verder te zetten. Het volledige programma van het Vermarc Cycling Project is terug te vinden op hun website : https://www.groteprijsvermarc.com/