Vanomobil-team legt de lat niet voor iedereen even hoog: “Toppers maar ook recreanten zijn hier welkom”

Door Kurt Vermeerbergen op 26 Apr 2024 - 19:11
Printvriendelijke versie

Het Vanomobil mountainbiketeam werd in 2006 opgericht en viert binnenkort dus zijn twintigste verjaardag. De ploeg heeft Vlaamse en zelfs een Europese kampioene in haar rangen maar heeft ook oog voor bikers die de lat niet zo hoog leggen. Met Sander Elen (elites) en Liene Meeusen (vrouwen elite) heeft team Vanomobil twee Vlaamse mountainbikekampioenen in huis. Marijke De Smedt haalde zelfs de Europese titel in het gravelen binnen en daarnaast werden ook heel wat provinciale titels behaald.

“Uiteraard zijn we heel blij met deze sportieve toppprestaties. We proberen die renners ook maximaal te ondersteunen om hun ambities waar te maken. Maar evengoed geven we aandacht aan onze leden die de lat niet zo hoog leggen. We zijn al blij wanneer onze jongens
en meisjes elke week hun best doen, respect tonen voor de sponsors en voor hun omgeving. En als daar een mooi resultaat bij komt kijken dan hoort er al eens een feestje bij”, vertelden ploegmanagers Lydia Poppe en Raf Polfliet bij de voorstelling van het team in de fonkelnieuwe gebouwen van de hoofdsponsor in Lokeren.

De firma Vanomobil was er van de eerste dag bij om het team te ondersteunen. “Dat we dus ooit een eigen showroom in het Waasland moesten hebben stond haast in de sterren geschreven. Ook wij volgen de ploeg en de renners en hun resultaten op de voet. Maar we zijn
vooral blij met de familiale sfeer die het team uitstraalt. Dat sluit ook perfect aan bij de waarden van ons bedrijf,” vertelde hoofdsponsor Ignace Coudron.

Flanders Cup
Sportief speelt de ploeg ook dit jaar met Marijke De Smedt en Liene Meeusen twee toppers bij de vrouwen uit. De Smedt wil dit jaar zowel op de weg, in het gravelen als op de mountainbike zoveel mogelijk truien verzamelen. Meeusen, die een sterke cyclocrosswinter reed, wil haar Vlaamse titel graag verlengen.

Bij de de mannen zoekt Sander Elen nog naar zijn beste vorm. Het barre weer van de voorbije weken zorgde er voor dat hij nog te weinig op de mountainbike kon trainen. “Maar ik verwacht toch dat ik er deze zomer weer zal staan. Niels Heusdens opende al meteen met
winst in de wedstrijd in Zonhoven. “Een opsteker. De Flanders Cup en de 3 Nations Cup worden mijn hoofddoelen en uiteraard wil ik tussendoor ook wel een provinciale of Vlaamse trui binnenhalen. Daan De Puydt geeft toe dat hij in 2023 onder de verwachtingen bleef. “Ik heb nu een nieuwe trainer en voel me al een stuk beter. Nu de resultaten nog”, klinkt het.

G - Sport
Naast de eigen rennerswerking organiseert het team ook dit jaar weer een mountainbiketweedaagse op 25 en 26 mei in Hamme. “Op zaterdag staat daar ook voor de allereerste keer in Vlaanderen een officiële mountainbikewedstrijd voor mensen met een beperking op de kalender. Alle G-wielrenners ongeacht beperking of niveau kunnen deelnemen. Als ploeg willen we ook die mensen de kans geven om hun sport te beoefenen. Met Dylan Derveaux hebben we een G-renner in ons team. Hem wekelijks aan de slag te zien maakt ook ons intens gelukkig”, besluit voorzitster Lydia Poppe.

Digest Vanomobil MTB Team 2024
Kids: Dries, Ward en Brent Schelfout, Matteo Coenen en Leon Vanmarcke.
Nieuwelingen U 17: Jules Feusels.
Juniores U19: Robin Van Bruggen (Nl), Nicolas Foubert en Kiandro Mannaert.
Dames: Marijke De Smedt, Liene Meeusen, Lucinde Reubens en Sara Beeckmans.
Masters : Yoni Broeckmans, Kevin Messagie, Luc Joos, Marc Van Acker en Peter Bruyninckx.
Funklasse: Laurens Vermuyten, Nico Polfliet, Vince Meeusen, Aaron Bauwens en Yannick Oris.
Elite en Beloften: Sander Elen, Niels Heusdens, Ruben Van Beeck, Daan De Puydt, Lars
Bollen, Joachim Broeckmans en Jesse Bastiaens.
G-Renners: Dylan Derveaux.
Ploegleiding: Raf Polfliet en Lydia Poppe.