Van Assche – Van den Hauwe CT klaar met zijn huiswerk

Door Kurt Vermeerbergen op 12 Nov 2018 - 10:02
Printvriendelijke versie

Het Van Assche – Van den Hauwe CT is klaar voor het seizoen 2019. Manager Serge Van Assche zorgt met Jonas Van Hecke, Geert Hendrikx en Carl Van de Casteele voor de begeleiding van jeugdrenners en -rensters binnen een familiale sfeer. Het team telt leden in de verschillende jeugdcategorieën, maar het speerpunt is het Ladies Development Team van de meisjes junioren. Zij zullen een internationaal programma afwerken waarbij op geen inspanning wordt gekeken.

“Het dameswielrennen is snel aan het groeien, maar opdat deze opgang succesvol zou zijn is het nodig dat er, net als voor de jongens, een aantal goed gestructureerde ploegen zijn die de jeugdrensters op degelijke wijze begeleiden en ondersteunen.” zegt Serge Van Assche. Zijn dochter Nele is zelf ook juniore en Serge steekt zo zijn nek uit om mee te bouwen aan de toekomst van het dameswielrennen. Bij Van den Hauwe vond hij begeleiders met een stevige ervaring in jeugdwielrennen die de laatste jaren ook mooi werk afleverden met hun meisjes. Zij slaan de handen in elkaar om een dameswerking uit te bouwen waarbij som van 1+1 meer dan 2 is. Door de samenwerking worden de mogelijkheden ruimer om via dit project bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van het dameswielrennen in onze contreien. De begeleiders zien na maanden werk alles in de juiste plooi vallen. Dit zijn hedendaagse structuren om met succes jonge wielrenners op te leiden.

De damesploeg bestaat uit een kern van beloftevolle kern van 6 rensters. Bij de tweedejaars uiteraard Nele Van Assche die na een jaar vol lichamelijk leed zich weer ten volle wil tonen zowel op de weg als op de piste. Esmée Gielkens, net als Nele lid van de nationale pisteselectie op het EK deze zomer, komt over van Sport en Moedig Genk en boekte de voorbije jaren mooie resultaten zowel op de weg als op de piste waaronder verscheidene kampioenentitels. Axelle Mangelschots nam deze zomer de draad terug op na enkele sabbatjaren. Zij reed zich als individueel aangeslotene dadelijk in de kijker en dat ontging de scouts van de ploeg niet. Bij de eerstejaars is er Katrijn De Clercq, zij is sinds haar eerste stappen in het wielrennen bij het team van Van den Hauwe en is zeer tevreden dat ze met dezelfde begeleiders kan verder werken, samen met hen kon ze reeds tal van titels zowel op de weg als op de piste veroveren. Fleur Peeters komt over van Sport en Steun Leopoldsburg, zij was dit jaar goed op dreef maar maakte begin augustus een zware val wat de rest van haar seizoen hypothekeerde. Tenslotte is er de inbreng van net over de grens, de Zeeuwse sportieve duizendpoot Shirin Van Anrooij zal voor het wegprogramma aantreden in de kleuren van het team, zij haalde deze zomer zilver op het WK duatlon en het WK offroad triatlon. Net als Katrijn nam zij vorig jaar deel aan de EJOF, maar dan in atletiek. Zij is ook een meer dan degelijke veldrijdster.

Met de steun van de hoofdsponsors Van Assche recycling, fietsen Van den Hauwe en Vahatrans stellen de ploegverantwoordelijken alles in het werk om deze meisjes de kans te geven om in topomstandigheden hun geliefde sport te beoefenen. Het hoofddoel blijft om ze klaar te stomen voor de stap naar de dames elite. De rensters starten met de ambitie er in iedere wedstrijd vol voor gaan en willen telkens meespelen voor de overwinning. Op deze wijze willen zij de sponsors danken voor deze kans.