Tweede zege voor Jelle Brackman in Balegem (foto's)

Door Kurt Vermeerbergen op 29 Dec 2014 - 09:56
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Met 42 beloften/elite zonder contract stonden ze aan de start om de Balegemse berg te trotseren. Al vrij snel in de wedstrijd kregen we een tweestrijd tussen Angelo De Clercq en Jelle Brackman vooraan.  Hun dichtste belager werd Lotto-Soudal renner Xandro Meurisse, welke een zeer sterke indruk maakte. Achter hem vormde zich een groepje van een 6-tal renners. Jelle dreef het tempo vooraan naargelang de wedstrijd vorderde op en Angelo moest zijn metgezel laten gaan. De top 3 reed nu solo over het zware parcours. Zowel Jelle als Angelo waren zeker tegen het einde van de wedstrijd van hun plaats 1 en 2. Zij hadden een ruime voorsprong onderling en op hun achtervolgers. Tijdens de voorlaatste ronde kreeg Xandro het gezelschap van het groepje achtervolgers en lag de strijd voor de laatste podiumplaats open.

Jelle Brackman behaalde zijn 2e zege van het seizoen. 34 seconden later bolde Angelo over de finish. Bart Hofman was de snelste van het groepje voor plaats 3. Xandro welke lange tijd op plaats 3 reed werd knap 4e. Ruben Vandevelde sloot de top 5 af.

De wedstrijd kende echter verschillende pechvogels.  Zo was er Jens Teirlinck, welke een prima start kende maar door pech helemaal wegzakte in de wedstrijd. Jens deed echter een sterke remonte en werd 13e. Nick Van de Kerckhove kende maar liefst 5 keer pech in deze wedstrijd en gaf uiteindelijk op. Velen zouden al vroeger afgestapt zijn maar hij hield vol tot de emmer overliep.

Foto's: https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/sets/72157649928080616/

Gerelateerde artikels

Modder, modder en nog eens modder dat kregen de 29 elite zonder contract en beloften voor hun wielen geschoven in Hoegaarden tijdens de 11e manche van 'De moedige veldrijder'. Het was Jelle Brackman welke onmiddellijk het tempo bepaalde in de wedstrijd.  Jelle kreeg al vrij snel een...