Tuur Dens: "De topcompetitie is zeker een hoofddoel"

Door Kurt Vermeerbergen op 13 Apr 2016 - 19:32
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Tuur Dens heeft al 1 overwinning op zijn palmares als tweedejaars nieuweling. Tuur koos resoluut voor de wielersport na tot vorig jaar voetbal gedaan te hebben.

1. Vanwaar de keuze om te starten met het wielrennen? Wanneer gestart met het wielrennen? Ik heb vroeger toen ik zo’n 10 jaar was heel veel gemountainbiket maar nooit competitief. Fietsten deed me wel iets en zo kon ik men hoofd ook leegmaken tijdens de examens bijvoorbeeld. Toen ik voor men verjaardag eens een echte koersfiets kreeg en eens ging testen op een van de ploegtraining van de club, die later mijn eerste club zou worden. Ik was direct verkocht en niet veel later reed ik mijn eerste wedstrijd in de categorie van de aspiranten.

2. Hoe kijk je terug op je seizoen 2015 als eerstejaars nieuweling? Ik ben matig tevreden over mijn seizoen als 1ste jaars nieuweling. Ik ben pas op het einde van het seizoen echt goed beginnen presteren en dat was niet enkel te zien in de uitslagen maar ook tijdens mijn koers. Ik was veel actiever en kon meer meedraaien van voor.

3. Hoe heb je u voorbereid op het nieuwe seizoen deze winter?  Ik heb deze winter zeer veel op de piste getraind en gekoerst voor mijn stuurvaardigheid en mijn ervaring.

4. Je was ook actief op de piste. Hoe was het? Ik ben heel tevreden over het voorbije pisteseizoen en heb veel nieuwe mensen leren kennen en zeer veel plezier gemaakt! Enkel een BK-trui ontbrak nog als kers op de taart.

5. Je won onmiddellijk je eerste wedstrijd welke tevens je thuiswedstrijd was. Bewust nu gestart pas met het seizoen? Verwacht de zege?  Deze zege kwam misschien een beetje onverwacht omdat ik dacht dat ik op het vlak van wedstrijdritme nog wat achterstand zou hebben maar dit bleek dus helemaal niet het geval te zijn. Ik ben bewust mijn wegseizoen later gestart omdat ik een heel lang pisteseizoen heb gehad.

6. Wat zijn de doelen voor 2016? De topcompetitie is zeker een hoofddoel en ook in de andere grote wedstrijden wil ik goed presteren.

7. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven?  Ik zie mezelf als een explosief renner die een redelijke tijdrit in de benen heeft en die niet bang is van een lastige koers in echt hondenweer!

8. Spurt of solo? Waarom? Dan toch een solo omdat je dan heel de aankomststrook voor jou alleen hebt.

9. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten? Zoals ik al zei zou ik een redelijke tijdrit moeten kunnen rijden enkel dat deze er vorig jaar niet echt zijn uitgekomen. Dit jaar heb ik me er dan ook meer op toegelegd.

10. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind of een mix van beide? Waarom? Dan toch maar een wedstrijd van hard labeur tegen de wind en regen omdat ik in klimwedstrijden door mijn postuur niet echt tot mijn recht kom.

11. Je zit sinds dit schooljaar op de topsportschool in Gent. Vanwaar deze keuze? Omdat ik hierdoor meer voor mijn sport heb kunnen gaan en dat mijn studies hier niet onder leden.

12. Wat zijn de grote voordelen nu je gekozen hebt voor deze school ? Ik kan nog steeds dezelfde studies als vorig jaar doen, Wiskunde-Wetenschappen en ik heb nu veel meer tijd om te trainen dankzij de speciale schoolregelingen.

De snelle vragen
Lievelingskleur : Blauw
Favoriete muziek : Van alles hoor ik graag!
Favoriete film : Spectre van James Bond
Andere hobby's: Ik heb tot vorig jaar altijd gevoetbald maar alles heeft moeten wijken de wielersport EN de school.
Lievelingseten : pizza
Ochtend- of avondmens : Dan toch eerder een ochtendmens
Film of boek : Film! Ik lees namelijk niet graag ;-)
Brunette of blondine : Mijn vriendin is blond dus kan ik niet anders als blondine zeggen :-P
Pizza of frieten : pizza
Citytrip of relaxvakantie : Citytrip, stilzetten en niks doen kan ik helemaal niet.
Sprint winnen van een klein groepje of allen binnenkomen : Alleen binnenkomen, veel chiquer!
Bergop of bergaf : Bergaf! Dalen is echt de max!
Koud of warm : Dan zeker warm!
Tijdrit of een lange rit : Lange ritten
Mooiste overwinning ooit: Die in Rotselaar! Niets mooier dan winnen voor eigen volk!
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken: Peter Sagan natuurlijk!!!
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je?  De topcompetitie winnen!
 

Tags: 

Gerelateerde artikels

Tuur Dens heeft zijn eerste Belgische trui beet op het Belgische kampioenschap op de piste dat over 3 dagen is gespreid voor de juniores. Op het onderdeel 1km zette hij de snelste tijd neer. "Het Belgisch kampioenschap 1 km bezorgde me heel veel stress op voorhand maar deze toch op een goeie...
Tuur Dens is aan een fantastisch seizoen op de piste bezig. Tuur wist opnieuw een Belgische trui te veroveren op de piste, ditmaal deze van de keirin. Zijn tussenstand staat voorlopig op drie truien voor dit BK. "Op voorhand wist ik, dat ik een kans had. Ik had vorige week ook al een keirin...
De Schaal Marcel Indekeu maakte voor de eerste keer deel uit van de beker van België voor ezc/u23. Na een kwartier wedstrijd kenden we al drie leiders: Joren Segers, Kristof Dockx en Wietse Bosmans. Drie ronden voor het einde volgt dan uiteindelijk een hergroepering. In de voorlaatste ronde volgt...
In het Limburgse Rapertingen  was het groot feest bij Tuur Dens, familie & supporters. Tuur behaalde er zijn eerste zege van het seizoen. "Vanaf de start leek het er al naar uit, dat het geen massaspurt zou zijn. Door de vele smalle baantjes en de wind konden er gemakkelijk...
Tuur Dens zal als junior de kleuren verdedigen van het Davo Cycling Team. Tuur zal deze winter tevens actief zijn op de piste. Tuur was goed voor 4 zeges op de weg waaronder deze van Vlaams kampioen. "Met een beetje pijn in het hart meld ik bij deze dat ik zal veranderen van club, ik zal...
Op de International Belgian Track Meeting te Gent afgelopen weekend maakte onze Belgische pistiers kennis met de internationale top. Tuur Dens (Hubo Titan Cargo CT) kan tevreden terugblikken op het weekend met o.a. een 3e plaats in de scratch bij de beloften. "Ik ben heel tevreden van mijn...