Tuur Dens: "De topcompetitie is zeker een hoofddoel"

Door Kurt Vermeerbergen op 13 Apr 2016 - 19:32
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Tuur Dens heeft al 1 overwinning op zijn palmares als tweedejaars nieuweling. Tuur koos resoluut voor de wielersport na tot vorig jaar voetbal gedaan te hebben.

1. Vanwaar de keuze om te starten met het wielrennen? Wanneer gestart met het wielrennen? Ik heb vroeger toen ik zo’n 10 jaar was heel veel gemountainbiket maar nooit competitief. Fietsten deed me wel iets en zo kon ik men hoofd ook leegmaken tijdens de examens bijvoorbeeld. Toen ik voor men verjaardag eens een echte koersfiets kreeg en eens ging testen op een van de ploegtraining van de club, die later mijn eerste club zou worden. Ik was direct verkocht en niet veel later reed ik mijn eerste wedstrijd in de categorie van de aspiranten.

2. Hoe kijk je terug op je seizoen 2015 als eerstejaars nieuweling? Ik ben matig tevreden over mijn seizoen als 1ste jaars nieuweling. Ik ben pas op het einde van het seizoen echt goed beginnen presteren en dat was niet enkel te zien in de uitslagen maar ook tijdens mijn koers. Ik was veel actiever en kon meer meedraaien van voor.

3. Hoe heb je u voorbereid op het nieuwe seizoen deze winter?  Ik heb deze winter zeer veel op de piste getraind en gekoerst voor mijn stuurvaardigheid en mijn ervaring.

4. Je was ook actief op de piste. Hoe was het? Ik ben heel tevreden over het voorbije pisteseizoen en heb veel nieuwe mensen leren kennen en zeer veel plezier gemaakt! Enkel een BK-trui ontbrak nog als kers op de taart.

5. Je won onmiddellijk je eerste wedstrijd welke tevens je thuiswedstrijd was. Bewust nu gestart pas met het seizoen? Verwacht de zege?  Deze zege kwam misschien een beetje onverwacht omdat ik dacht dat ik op het vlak van wedstrijdritme nog wat achterstand zou hebben maar dit bleek dus helemaal niet het geval te zijn. Ik ben bewust mijn wegseizoen later gestart omdat ik een heel lang pisteseizoen heb gehad.

6. Wat zijn de doelen voor 2016? De topcompetitie is zeker een hoofddoel en ook in de andere grote wedstrijden wil ik goed presteren.

7. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven?  Ik zie mezelf als een explosief renner die een redelijke tijdrit in de benen heeft en die niet bang is van een lastige koers in echt hondenweer!

8. Spurt of solo? Waarom? Dan toch een solo omdat je dan heel de aankomststrook voor jou alleen hebt.

9. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten? Zoals ik al zei zou ik een redelijke tijdrit moeten kunnen rijden enkel dat deze er vorig jaar niet echt zijn uitgekomen. Dit jaar heb ik me er dan ook meer op toegelegd.

10. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind of een mix van beide? Waarom? Dan toch maar een wedstrijd van hard labeur tegen de wind en regen omdat ik in klimwedstrijden door mijn postuur niet echt tot mijn recht kom.

11. Je zit sinds dit schooljaar op de topsportschool in Gent. Vanwaar deze keuze? Omdat ik hierdoor meer voor mijn sport heb kunnen gaan en dat mijn studies hier niet onder leden.

12. Wat zijn de grote voordelen nu je gekozen hebt voor deze school ? Ik kan nog steeds dezelfde studies als vorig jaar doen, Wiskunde-Wetenschappen en ik heb nu veel meer tijd om te trainen dankzij de speciale schoolregelingen.

De snelle vragen
Lievelingskleur : Blauw
Favoriete muziek : Van alles hoor ik graag!
Favoriete film : Spectre van James Bond
Andere hobby's: Ik heb tot vorig jaar altijd gevoetbald maar alles heeft moeten wijken de wielersport EN de school.
Lievelingseten : pizza
Ochtend- of avondmens : Dan toch eerder een ochtendmens
Film of boek : Film! Ik lees namelijk niet graag ;-)
Brunette of blondine : Mijn vriendin is blond dus kan ik niet anders als blondine zeggen :-P
Pizza of frieten : pizza
Citytrip of relaxvakantie : Citytrip, stilzetten en niks doen kan ik helemaal niet.
Sprint winnen van een klein groepje of allen binnenkomen : Alleen binnenkomen, veel chiquer!
Bergop of bergaf : Bergaf! Dalen is echt de max!
Koud of warm : Dan zeker warm!
Tijdrit of een lange rit : Lange ritten
Mooiste overwinning ooit: Die in Rotselaar! Niets mooier dan winnen voor eigen volk!
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken: Peter Sagan natuurlijk!!!
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je?  De topcompetitie winnen!
 

Tags: 

Gerelateerde artikels

In het Limburgse Rapertingen  was het groot feest bij Tuur Dens, familie & supporters. Tuur behaalde er zijn eerste zege van het seizoen. "Vanaf de start leek het er al naar uit, dat het geen massaspurt zou zijn. Door de vele smalle baantjes en de wind konden er gemakkelijk...
Tuur Dens zal volgend seizoen de kleuren verdedigen van het Hubo Aerts Action Bike Cycling Team als eerstejaars belofte. "Het Hubo Aerts Action Bike Cycling Team gaf me gewoon het gevoel dat ze me echt graag wilden en dat ze moeite voor me wilden doen, dit had ik niet bij enkele andere clubs...
Tuur Dens zal binnen enkele weken op de piste verschijnen in de tenue van het VDM Van Durme-Michiels Trawobo Cyclingteam. Tuur tekent voor volgend seizoen bij deze ploeg zodat hij volgend seizoen o.a. de U23 road series kan rijden. Tuur won dit jaar o.a. de bvb wedstrijd in Hulshout. "Ik ben...
Tuur Dens en Brent Van Mulders wonnen vandaag de Madison op de piste van Gent. Voor de 2 junioren een hele prestatie omdat de concurrentie zwaar was. "In het begin was er wat twijfel of we gingen starten omdat we al een lastig omnium gereden hadden. Uiteindelijk besloten we van toch te...
De GP Maarten Wynants voor junioren werd gisteren gewonnen door Tuur Dens. Het is voor de Davo renner zijn 2e zege op rij. "Vanaf het begin werd er redelijk goed doorgereden. Maar vanaf het begin mee koersen kon ik niet. Ik heb het eerste half uur echt afgezien. Ik had echt geen goed gevoel....
Wat begon als een onheilspellende dag voor Tuur Dens eindigt in euforie voor de nieuwe Vlaams kampioen bij de tweedejaars nieuwelingen.In een spurt met 5 was Tuur de snelste. "De dag begon rampzalig... mijn fiets was kapot, mijn elektronische schakelingen werkten niet meer en mijn...