Topsportschool BMX start met 3 BMX'ers

Door Kurt Vermeerbergen op 11 Aug 2020 - 15:07
Printvriendelijke versie

Op 1 september 2020 starten 3 BMX'ers op de Topsportschool wielrennen te Gent. Een unieke kans met het oog op de Olympische Spelen van 2024 en 2028.

De Topsportschool Wielrennen werd opgericht in 2008, legde in de beginjaren de focus op het weg- en baanwielrennen, en leverde reeds meer dan 20 profrenners (Jasper De Buyst, Tosh Vandersande, Gijs Van Hoecke, Lindsay De Vylder, Gerben Thysen, Fabio Vandenbossche, ...) en -rensters (Lotte Kopecky, Nicky Degrendele, ...) af. Naast het weg- en baanwielrennen wordt vanaf schooljaar 2020-2021 BMX Racing toegevoegd.

Wannes Magdelijns (16, Wereldkampioen), Ziko Decoster (15) en Tjorven Mertens (15) zullen hun studies verder combineren met BMX op hoog niveau. Dit met als doel een medaille op het EK of een top-8 op het WK. Na uitstroom uit de Topsportschool wordt er verder toegewerkt naar de Olympische Spelen.

Zij zullen tijdens hun BMX-trainingen begeleid worden door Chris Jacobs (Bondscoach BMX), en dit op de parcoursen in Gent en Wachtebeke. Op woensdag zullen de trainingen afgewerkt worden op het parcours in Zolder, samen met de nationale ploeg.

In de winterperiode zal er samen getraind worden met de sprinters op de piste. Indien de ontwikkelingslijn BMX niet kan gevolgd worden, kan de crossover gemaakt worden naar de piste.

De Topsportschool Wielrennen telt voor het schooljaar 2020-2021 19 renners. De dagelijkse werking ligt in handen van de vaste trainers Kieran De Fauw en Kristof De Baets.

Foto : Chantal Bensch
 

Gerelateerde artikels

Huidig Belgisch, Europees en wereldkampioen BMX Wannes Magdelijns zal vanaf september achter de schoolbanken zitten op de topsportschool in Gent. We maken even kennis met dit 16-jarig toptalent uit de Kempen. 1.  Je bent op 5-jarige leeftijd gestart met bmx’en.  Wat maakt voor jouw...