Toon Van den Bergh wint spannend duel met Miles Gevaert in Bonheiden (foto's)

Door Jo Groenevinger op 24 Jan 2022 - 17:58
Printvriendelijke versie

Met net geen 50 junioren streden ze zondag voor de zege in Bonheiden.  Deze wedstrijd telde eveneens voor de beker van België. Het werd een zeer spannende tweestrijd tussen Miles Gevaert en Toon Van den Bergh. In de laatste ronde kon Toon na de bos passage  de overwinning veilig stellen.

"Van op de tweede rij had ik een goede start genomen als 6e. Rune Jacobs zat als tweede in het wiel van Miles Gevearts en ik zag dat Rune een gat had laten vallen. Net voor het einde van de eerste ronde ben ik dan naar voor gereden van het achtervolgende groepje met daarin Seppe Van  den Boer, Robbe Geudens, Bengt Dealmans en Rune Jacobs. Ik ben dan meteen begonnen met de achtervolging op Miles en in mijn spoor zat Seppe maar die moest spijtig genoeg een gat laten. Na een goede passage door het bos zat ik bijna in het wiel van Miles. In de bochten na het bos heb ik het gat dan kunnen dichtrijden doordat ik meer grip had met mijn grifo tubes dan Miles met zijn slicks.": aldus Toon.

"Daarna heb ik meteen overgenomen na de balken om zo te laten zien dat ik er bij was en meteen een mentale tik te verkopen. Wanneer Miles terug had overgenomen voelde ik dat hij beter was in het bos en ik moest soms een gaatje laten door kleine technische fouten. Wanneer ik in de voorlaatste ronde een kleine knieval maakte in het bos had Miles een klein gaatje op mij, maar ik kon dat meteen dicht rijden in de bochten na het bos door het grip verschil van bandenkeuze. Daarna heb ik ervoor gezorgd dat ik de laatste keer in het bos als eerste erin ging zodat ik op eigen tempo door het bos kon rijden. Dit speelde op de zenuwen van Miles omdat hij zag dat Bengt dichter kwam. Eens uit het bos heb ik vol gegeven richting de finishlijn en de paar laatste bochten rustiger genomen om er zeker van te zijn dat ik niet viel omdat ik dan al wist dat de buit binnen was."

Foto's: https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/albums/72177720296178384

1 VAN DEN BERGH TOON - AA DRINK YOUNG LIONS
2 GEVAERT MILES - TOMABEL-INOFEC CYCLINGTEAM
3 DAELMANS BENGT - VAN DEN PLAS - HEPA CYCLING TEAM

Gerelateerde artikels

Met 19 eerstejaars en 15 tweedejaars nieuwelingen werd er gestart in Alsemberg. Het werd een dubbel feest voor het AA-drink jongerenteam. Bij de eerstejaars was de zege voor Thomas Vuerinckx. Hij finishte bijna met een voorsprong van 1 minuut op Rune Duflo. Bij de tweedejaars was de eerste plaats...