Toon Sluydts op zoek naar zijn goede vorm

Door Kurt Vermeerbergen op 14 Dec 2022 - 18:29
Printvriendelijke versie

Huidig Vlaams kampioen bij de beloften Toon Sluydts is op zoek naar zijn goed gevoel in het veld. Hij doet er alles aan om zo snel mogelijk terug op zijn niveau te komen.  Momenteel staat Toon op een 5e plaats in het CX Challenge klassement

1. Wanneer ben je met veldrijden gestart en waarom de keuze voor deze sport?
Ik ben als laatstejaars aspirant in de cross gestapt. Ik merkte al snel dat ik veel meer plezier beleefde in de cross, dan toen ik nog voetbal speelde. De cross blijft mij uitdagen, vandaar blijft de interesse groot.

2. We zitten ongeveer midden in het veldritseizoen. Hoe kijk je terug op het eerste deel?
Ik denk dat ik het niet onder stoelen of banken hoef te steken, dat het nog niet echt mijn seizoen geweest is. Op het einde van deze zomer had ik nochtans het gevoel dat alles goed zat voor een mooie winter. Het openingsweekend mocht er zijn, maar ik werd direct daarna ziek en sindsdien heb ik het juiste gevoel nog niet helemaal te pakken gekregen.

3. Naar welke cross kijk je met een goed gevoel terug en welke niet? Waarom?
Boortmeerbeek was voor mijn gevoel de betere cross. Ik deed tot halfweg mee voor het podium, tot ik materiaalpech kreeg.  Het provinciale kampioenschap in Nossegem was voor mij een teleurstelling. De eerste ronde te overmoedig geweest door op kop te rijden en dat was een fout waar ik mijn lessen uit getrokken heb.

4. Wat is voor jou het ideale crossparcours?
Ik ben van nature een explosief renner, maar hou echt van de zand omlopen.

5.Je werd vorig seizoen Vlaams kampioen door winst van het CX Challenge klassement. Blijft dit  klassement een doel voor je?
Neen, voor mij is dit klassement geen doel. Er zijn gewoon te veel leuke crossen, die je anders niet kan rijden aangezien er bijna elk weekend gecrost word voor dit klassement. Vorig jaar was het de bedoeling om enkel de B-crossen en u23 wedstrijden te rijden en door een regelmaat in prestaties heb ik die trui kunnen binnenhalen. Dat ik dit seizoen in deze trui mag rondrijden is wel gaaf!

6. Naar welke crossen kijk je nog uit? Waarom deze?
Ik kijk echt uit naar de cross in Diegem bij de elites! De cross is kort bij huis en nergens vind je meer sfeer. Bovendien een cross in kunstlicht rijden is altijd de max!  De B-cross in Vilvoorde dicht bij huis staat ook hoog aangeschreven net zoals het BK in Lokeren.

7. Wanneer is het seizoen 2022-2023 geslaagd voor jou?
Ik zal tevreden zijn wanneer ik de kloof met de eersten in de wedstrijd, wat kan verkleinen. Ik focus mij eerst op mijn full time job als technieker en daarna doe ik er alles aan om dat doel te behalen.

8. Heb je ook ambities op de weg? Welke?
Zeker weten, mijn ploeg rijdt mooie wedstrijden. Ik hoop ook op de weg een stap voorwaarts te zetten. Zodat ik zowel in de grotere wedstrijden, als de kermiskoersen een beter resultaat kan behalen en mijn ploegmaats kan helpen in de finale! Dat is mijn doel voor volgend seizoen op de weg. Als ik zelf een mooi resultaat kan behalen dan ga ik dat natuurlijk niet laten liggen. Ik heb er zeker geen probleem mee om de ploeg te helpen wanneer dat kan, wederzijds respect tussen ploeg en renners is zeer belangrijk. In de ploeg zitten genoeg toppers om van te leren.

Gerelateerde artikels

Derdejaars belofte Wout Jannssen won gisteren de wedstrijd voor beloften in Zelzate. De huidige Vlaams kampioen Toon Sluydts eindigde tweede. Wout is eindwinnaar van het klassement van de CX challenge en zal vanaf het seizoen 2023-2024 te zien zijn in de Vlaamse trui. "Het was een heel...
Met 33 junioren verschenen ze aan de start in Eversel. Al vrij snel ontstond er een leidersgroepje met o.a. de Brit Alec Gregory, Toon Sluydts, Brent Blommrn, Senne D'hollander en Lennert Goovaerts. In één van de laatste rondes verdween Senne uit de kopgroep door een val. De kopgroep brokkelde...