Tom Timmermans: Mijn eigen ding kunnen doen

Door Kurt Vermeerbergen op 27 Mar 2013 - 15:52
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Tom Timmermans maakte dit seizoen de overstap naar het  Cube SPIE Douterloigne Cycling team. Tom blikt al tevreden terug op zijn seizoen.1. Hoe blik je terug op vorig seizoen?

Ik had vorig jaar een heel regelmatig seizoen met 42 top-10 plaatsen waarvan 3 overwinningen. Daarmee kon ik wel tevreden zijn over mijn seizoen bij de tweedejaarsnieuwelingen.2. Wat vind je zelf u hoogtepunt en je grootste teleurstelling van seizoen 2012?

Mijn hoogtepunten in 2012 waren mijn 3e plaats op het PK, 8e plaats op VK en 11e plaats op BK en ook mijn 3 overwinningen. Interclubs kon ik vorig jaar niet rijden omdat ik als enigste nieuweling bij Thompson reed. Een echte teleurstelling had ik niet in 2012.3. Hoe heb je u voorbereid op het nieuwe seizoen?

Deze winter heb ik terug mijn schema’s gevolgd die ik krijg van Wim De Wolf en zoals elk jaar gewerkt aan mijn basisconditie door te lopen, fitnessen, MTB’en.

4. Heb je merkbare progressie gemaakt deze winter ten opzichte van vorig jaar en welke is dit?

Ik hoop dat ik nog wat sterker geworden ben maar dat zal ik nog wel merken de komende weken. Een krachtpatser ben ik niet, maar ik zal mijn plan wel kunnen trekken.5. Wat zijn je doelstellingen voor het komende seizoen?

Gewoon altijd mijn best doen en mij amuseren in de koers en we zien wel wat dat als uitslag geeft.6. Wanneer is het seizoen geslaagd voor je?

Als ik enkele mooie plaatsen kan behalen en mijn eigen ding kan doen.7. Welke parcours zijn je favorieten/ wat zijn je sterkste punten in wedstrijd?

Ik heb graag parcours die wat bergop gaan maar ook platte omlopen liggen mij wel.8. Je maakte ook de overstap naar  Cube SPIE Douterloigne CT. Waarom de keuze voor deze ploeg?

Wim De Wolf stopte spijtig genoeg met de Thompson ploeg en dus moest ik op zoek naar een andere ploeg. Als ik individueel zou rijden kan ik  geen interclub rijden. Het was niet gemakkelijk om een ploeg te kiezen want bij Wim zat ik heel goed.9. Wat verwacht je van de kampioenschappen?

Ik ga er mijn best proberen doen en we zien wel waar ik eindig. Hopelijk zo goed mogelijk.10. Wat vond je van je wedstrijden tot nu toe?

Het betert elke week. Zondag eindigde ik 10e van 106 deelnemers en daar was ik wel blij mee. Andere niet echt, maar ik wil mijn eigen ding kunnen doen. Ik vind niet dat je bij de juniores al de knecht van een ander moet zijn. Dat is iets voor bij de profs maar dat is ieder zijn mening. Je moet natuurlijk ook niet tegen elkaar rijden maar ieder moet zijn kans kunnen gaan. ’t School komt op de eerste plaats en wielrennen is mijn hobby en dan wil ik zoveel mogelijk mijn eigen ding doen. 

Gerelateerde artikels

Met 88 ezc/u23 verschenen ze aan de start in Sint-Lievens-Houtem. Tom Timmermans behaalde er in de sprint zijn 7e seizoenszege. "Gisteren met 88 man aan de start in Sint-Lievens-Houtem. Op 2 ronden van het einde kon ik wegrijden met Ayco Bastiaens, Robby Cobbaert, Henri Vandenabeele en...
Twaalf renners domineerde de ganse wedstrijd in Oud-Heverlee. Tom Timmermans kon na 108 km in de sprint het zegegebaar maken. "Vandaag met 117 renners aan de start in Oud-Heverlee voor de eerste koers van het seizoen. Vanaf de eerste ronde weg met een groepje en de hele koers voorop gereden....
"Vandaag waren er 59 vertrekkers in Relegem voor 90 km. Na 1 van de 15 ronden is Stijn Goolaerts weggereden na de kasseien berg. Ik ben direct meegegaan en we waren met 2 weg. We draaiden goed rond en we hadden maximum 1 minuut voorsprong. Op 1,5 ronden van het einde kwam het peloton heel dicht en...
"Er stonden gisteren 45 renners aan de start in Denderwindeke. Elke ronde waren er aanvalspogingen maar niemand geraakte echt ver weg. Op 3,5 ronde van het einde ben ik weggereden samen met Bram Dejonghe, Florian Cobbaert, Ben Stassijns en de Amerikaan Ian Mc Shane. Ben Stassijns viel vooraan weg...
In Ninove stond er geen maat op de broers Timmermans tijdens het criterium aldaar. Zowel Tim bij de nieuwelingen als Tom bij de juniores wonnen hun wedstrijd. Bij de nieuwelingen gingen ze van start met 26, bij de juniores met 36. "In het begin was het aan het regen waardoor het redelijk...
Ook bij de junioren een succesvolle internationale editie voor de organisatoren. Niet minder dan 99 renners pronken op de deelnemerslijst voor 14 ronden van 6,9km. De 96 km over het geaccidenteerde parcours kunnen afgelegd worden onder een stralend zomerweer. Van bij de start kiezen reeds 2...