Tom Pidcock in 2018 voor Team Wiggins

Door Jesper Rasch op 20 Dec 2017 - 16:58
Printvriendelijke versie

Het Britse talent Tom Pidcock rijdt zijn wegseizoen in 2018 voor Team Wiggins. In het crossseizoen blijft Pidcock voor Telenet Fidea Lions rijden. Dat maakte de 18-jarige renner woensdag officieel bekend.

“Welkom bij het team Tom”, antwoordde Sir Bradley Wiggins op de bekendmaking van Pidcock. “We kijken er naar uit om jou met de Telenet Fidea Lions te delen. We zien graag de Britse Nationale criterium trui actie.”

Het afgelopen seizoen werd de Brit wereldkampioen tijdrijden in Noorwegen bij de junioren. Ook won hij onder andere de tijdrit, de puntentrui en het algemene klassement van de Nations Cup-wedstrijd GP Rüebliland. In april won hij Parijs - Roubaix voor junioren. Als eerstejaars junior won Pidcock solo de 1.1 klassieker La Philippe Gilbert op La Redoute. Ook werd hij nationaal kampioen scratch en in het veld won hij onder andere het wereldkampioenschap voor junioren in Bieles in januari. In 2018 is Pidcock eerstejaars belofte.

De selectie van Team Wigging is in 2018 als volgt:
Gabriel Cullaigh, GB
Reece Wood, GB
Joey Walker, GB
Nathan Draper, GB
Oliver Robinson, GB
Jacques Sauvagnargues, GB
Dylan Robson, GB
Etienne Georgi, GB
Tom Pidcock, GB
Rob Scott, GB
Jesse Yates, GB
Mark Donovan, GB
Mark Downey, IRL
Matthew Teggart, IRL
Michael O’Loughlin, IRL
Corentin Navarro, FRA
James Fouche, NZL
Campbell Stewart, NZL

Gerelateerde artikels

De Telenet Fidea Lions en Tom Pidcock zijn, in een goede verstandhouding, overeengekomen hun samenwerking te beëindigen zo staat er op de website te lezen van de Telenet Fidea Lions. Volgende tekst staat op de website te lezen: Pidcock koos er vorig jaar voor om zijn eerste veldritwinter als...