Tom Meeusen en Bart Wellens starten in Hasselt

Door Kurt Vermeerbergen op 15 Nov 2013 - 11:44
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Tom Meeusen en Bart Wellens zijn nog niet helemaal in orde, maar ze voelen zich toch in die mate beter dat ze morgen zaterdag hernemen in de bpost banktrofeecross in Hasselt. Ze rijden ook allebei in Asper-Gavere. Tom die met een enkelkwetsuur zit, hoopt vooral in Hasselt te schitteren, Bart die veertien dagen out was omwille van zijn rug is bereid om heel diep te gaan om zijn selectie voor de wereldbeker in Koksijde veilig te stellen.

Het gaat beter met de enkel van Tom en de rug van Bart, maar helemaal verlost van de problemen zijn ze niet, zeggen ze.

Tom Meeusen: “Ik rijd sowieso met een brace. Zo eentje die ze ook in het volleybal gebruiken. Zo zal mijn enkel extra ondersteund zijn, want ik wil die in geen geval opnieuw kwetsen. Mijn ervaring met de brace vertelt me dat crossen zal mogelijk zijn. Het is een kwestie van niet in putten te sukkelen en mijn voet niet om te slaan.”

Bart Wellens: “Ik heb nog pijn in mijn rug, ik ben zeker geen 100 procent, maar het valt beter mee dan verwacht. Woensdag ging ik nog met Quinten Hermans en Daan Soete zwaar in het veld trainen en dat ging vlot. We deden nochtans een serieuze intervaltraining. Ik heb die probleemloos kunnen afwerken.”

Andere accenten

Het trainen de voorbije dagen ging niet helemaal zoals het normaal gebeurt, zeggen Tom en Bart. Gezien de aard van de kwetsuren, werden automatisch andere accenten gelegd, maar die hoeven niet noodzakelijk slecht te zijn.

Tom Meeusen: “Ik deed uit voorzichtigheid geen enkele bos- en looptraining omdat ik mijn enkel bewust heb willen sparen. Uiteindelijk heb ik alleen op de weg gefietst maar omdat ik mijn brace droeg kon ik afwerken wat er op mijn planning was gezet.”

Bart Wellens: “Ik zat vorig weekend aan zee in Oostende. Zondag deed ik niets nadat ik zaterdag de hele afstand van thuis tot aan zee met de fiets had afgelegd. Maandag reed ik ook weer terug. Ik deed dat omdat ik vond dat ik die langere duurtraining nodig had. Plus was er de zware bostraining woensdag en werd ik door mijn kinesist Fons goed gemasseerd en deed ik mijn traditionele stabiliteitsoefeningen.”

Droog

Allebei hebben ze heel veel zin in hun heroptreden. In de hoop dat het wat oplevert, horen we.

Tom Meeusen: “Ze voorspellen een droog weekend wat sowieso beter bij me past. De meeste ambitie heb ik voor Hasselt omdat die wedstrijd me het beste ligt. Die speelt meer in mijn kaarten. Ook Asper-Gavere schrikt me niet af, want ik werd er al eens tweede na Kevin Pauwels toen ik Zdenek Stybar in de sprint klopte. Je weet dus nooit.”

Bart Wellens: “Voor mij is het koffiedik kijken. Het kan tegenvallen, maar ook meevallen. Bij Hasselt heb ik een dubbel gevoel. Het is een intervalcross met veel draaien en keren en geen hoogteverschillen, maar het zal voor een flink stuk op de kracht fietsen zijn. Het is er altijd duwen. Zal dat lukken, We zullen zien. Asper daarentegen lijkt op het eerste zicht lastiger, maar je hebt er het voordeel dat je er recuperatiestroken hebt. Och, ik wacht gewoon af.”

Ambities

Hoever reikt nu hun ambitie? Tom Meeusen hoopt op minstens één dichte uitslag, zegt hij. “Ik hoop in één van de twee crossen te schitteren. In die context geef ik Hasselt de voorkeur, maar als het in Asper-Gavere eveneens lukt, zal ik me niet inhouden.”

Bart Wellens: ”Het is afwachten. Ik heb er wel veel zin in, maar echte ambities durf ik niet uitspreken. Ik evalueer zaterdag. Ik zal er zeker voor knokken, want ik besef dat mijn selectie voor de wereldbeker op dit moment geen certitude is. Er staan een paar jongeren bij de poort te drummen en die wil ik voor zijn. Ik ga er alles aan doen om er in Koksijde bij te zijn. Als dat lukt is het in orde.”

Gerelateerde artikels

Bart Wellens is ziek en geeft forfait voor de crossen van dit weekend op de Koppenberg en in Zonhoven. Bart heeft acute buikgriep en is 2 tot 3 dagen out. "Ik vind dit vreselijk jammer, want ik had veel zin in de wedstrijden die zich nu aandienen. Ik had gisteren nog goed getraind en de benen...
Vandaag vond in Tervuren de persvoorstelling plaats van het Telenet Fidea Cycling. Het team vierde hun 10-jarig bestaan en daarom werd er teruggegaan naar de locatie waar ooit de eerste persvoorstelling van de ploeg plaats vond. Voor het de beurt was aan de renners werden eerste de sponsors in de...
Gisterenavond om 20.00 uur kwam het BAS (Belgisch Arbitragehof voor de Sport) samen om te beslissen over de niet-selectie van Tom Meeusen, Bart Wellens en Laurens Sweeck voor de wereldbekerwedstrijd van komende zondag in Hoogerheide en het WK van volgende week in Tabor. Het BAS heeft deze...
Klaas Vantornout zal aanstaande zondag wegens ziekte niet kunnen deelnemen aan de zesde manche van de Wereldbeker Cyclocross in Rome (Italië). Hij zal in de selectie van de heren elite worden vervangen door Bart Wellens. Daarnaast werd Loes Sels toegevoegd aan de selectie van de Dames.
De Sporttechnische Commissie bevestigde de door bondscoach Rudy De Bie geselecteerde renners om deel te nemen aan de eerste manche van de Wereldbeker Cyclocross, die zal plaatsvinden op zondag 19 oktober 2014 in Valkenburg (Nederland): Heren Junioren: Jenko BONNE – Jarne DRIESEN – Eli ISERBYT –...
Na juridisch advies en uit respect voor de verdediging van de bij haar aangesloten renners besliste de KBWB om zich akkoord te verklaren met de vraag van de renners Tom Meeusen, Bart Wellens en Laurens Sweeck om hun niet-selectie voor de Wereldbeker in Hoogerheide en het WK in Tabor voor het BAS...