Tom Lauryssen: "Elke koers alles geven"

Door Kurt Vermeerbergen op 18 Jun 2015 - 17:07
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Tom Lauryssen is bezig aan zijn 2e seizoen als renner in de categorie aspirant 14-jaar. De Wac-renner kan zowel op de weg als in het veld perfect zijn mannetje staan. Tom won enkele weken geleden het provinciaal kampioenschap en heeft hiermee zijn eerste trui in zijn bezit.

1. Wanneer ben je gestart met wielrennen ? Hoe bij de sport terecht gekomen? Ik ben gestart bij de aspiranten 13 jaar op de weg. Mijn vokke en papa hebben vroeger ook gekoerst en ik ben van kleins af met een fiets opgegroeid. Mijn papa heeft ook een fietsenwinkel in Rijkevorsel.

2. Hoe kijk je terug op het provinciaal kampioenschap? Was de zege verwacht? Het was mijn eerste provinciaal kampioenschap dus ik had nog nooit op dat parcours gereden. Ik vond het een hele leuke ervaring vooral omdat we met 3 van de ploeg op het podium mochten staan.

3. Wat verwacht je van het Vlaams en het Belgisch kampioenschap? Wat zijn je doelen? Ligt het parcours je?  Ik verwacht er niet veel van. Ik ga gewoon goed mijn best doen en zolang ik mijn best gedaan heb en een goede wedstrijd heb gereden zal ik content zijn. Ik heb nog op geen van beide parcours gereden dus het zal afwachten worden.

4. Zijn er bepaalde wedstrijden waar je naar uitkijkt dit seizoen nog? Natuurlijk het Belgisch en Vlaams kampioenschap en voor de rest niet echt.

5. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten? Ik kan wel redelijk goed tijdrijden denk ik. Ik heb ooit al eens een tijdrit gereden en vond dit wel leuk. In de grote vakantie gaan we met de ploeg naar Duitsland en daar zullen we de eerste dag een tijdrit moeten rijden.
              
6. Je bent ook actief in het veld. Hoe was vorig seizoen? Vorig seizoen was mijn eerste seizoen in het veld, het was een leuk seizoen. Ik heb een wedstrijd gewonnen en voor de rest bijna altijd in de top vijf dus ik kan niet anders dan tevreden zijn denk ik.

7. Wat geniet je voorkeur weg of veld? Waarom? Ik zal waarschijnlijk voor het veld kiezen gewoon omdat ik dat leuker vind. Ik heb daar niet echt een verklaring voor eigenlijk.

8. In september maak je u debuut bij de nieuwelingen in het veld. Verwachtingen? Ik ga gewoon elke koers alles geven en dan zullen we wel zien waar ik kom.  Denk wel dat ik heb bijgeleerd en sterker ben dan vorig seizoen in het veld.
             
9. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Dat is een moeilijke vraag. Iemand dat graag mee de koers maakt, niet afwacht en als het moet toch nog een redelijk goede spurt heeft.

10. Spurt of solo? Waarom? Ik heb liever harde koersen waarbij je weg kan rijden met een klein groepje en als het dan lukt zou ik liever solo aankomen dan de spurt te winnen.
             
11. Ben je bijgelovig? Wat zijn de kenmerken? Ja wel een beetje. Als ik een koers goed gereden heb of gewonnen moet de koers daarna alles juist hetzelfde zijn. Zelfde T-shirt, dezelfde kilometers los gereden, zelfde eten voor de koers, …
              
12. Wanneer ga je tevreden zijn van het seizoen? Tot nu toe ben ik al super tevreden over mijn seizoen. Ik zou nog graag een koers winnen en me laten zien op het Belgisch en Vlaams kampioenschap.

Gerelateerde artikels

Onder een stralende zon konden de aspiranten genieten van een mooi parcours in Mol Rauw. De toekomst in het wielrennen zorgden voor enkele mooie wedstrijden. Bij de 12-jarige aspiranten eindigde de wedstrijd in een spurt, welke redelijk vlot werd gewonnen door Senne Willems. Wout Poets en...
Dit jaar rijden de nieuwelingen voor de 31ste keer de Katjeskoers in Ieper. In totaal zullen 116 nieuwelingen van start gaan in deze Beker van België wedstrijd. Tom Lauryssen zal voor zijn ploeg WAC Team deelnemen. We legden de renners twee vragen voor: Wat ze ervan verwachten en wie de kanshebbers...
, ,
Het provinciaal kampioenschap voor de aspiranten werd in de provincie Antwerpen gereden in Meerhout. Aspiranten 12 jaar De wedstrijd bleef vooraan goed gesloten tijdens de ganse wedstrijd. In een spurt om de trui werd Milan Vercammen provinciaal kampioen bij de jongens. Ines van De Paar kwam...