Tom Goovaerts: Mij in de kijker rijden

Door Kurt Vermeerbergen op 25 Feb 2013 - 09:59
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Tom Goovaerts uit Stabroek maakt dit seizoen de overstap naar de nieuwe wielerploeg 'team 3M'.1.Hoe blik je terug op vorig seizoen in het algemeen?

Ik was heel tevreden over de eerst seizoenshelft. Normaal win ik pas in de tweede helft van het seizoen en deze keer kon ik al in de tweedaagse van de Gaverstreek de dubbel realiseren. Een paar weken later kon ik ook nog en eendagskoers winnen in Zweden. Over mijn zomer en einde van het seizoen ben ik niet tevreden. Ik had nu en dan wel eens een mooie uitschieter maar een constante lijn zat er niet meer in.2. Wat vind je zelf u hoogtepunt en je grootste teleurstelling van seizoen 2012?

Qua sportief gehalte het winnen van de tweedaagse van de Gaverstreek Meest aangename zegen was het winnen in Kapellen. 5 km van mijn deur en met veel familie en supporters langs de kant.  Mijn grootste teleurstelling was dat ik op het einde van het seizoen geen goed niveau meer kon bereiken.3. Heb je merkbare progressie gemaakt deze winter ten opzichte van vorig jaar en welke is dit?

Ik heb meer gewerkt aan mijn explosiviteit. Ik hoop dat dit zal renderen maar nu merk ik dit nog niet zo.

4. Wat zijn je doelstellingen voor het komende seizoen?

Koersen winnen van het niveau 1.2 of  2.2 en mij in de kijker rijden in de 1.1 en 2.1 wedstrijden.5. Wanneer is het seizoen geslaagd voor je?

Als ik in 2014 kan starten met een profcontract!6. Welke parcours zijn je favorieten?

Het liefst van al rij ik in Frankrijk. De wegen en de hellingen daar liggen mij het beste.7. Je maakt voor dit seizoen de overstap naar team 3M. Waarom de keuze voor deze nieuwe ploeg?

3M is een zeer groot bedrijf wereldwijd hebben zij een 60000 verschillende producten. Dit is dus niet zomaar een bedrijfje dat zich in de wielersport gooit. Met ploegleiders David Philips en Frank Boeckx en manager Bernard Moerman hebben we ook de ideale mensen achter de schermen om ons perfect te begeleiden.8. Wat is u rol binnen de ploeg voor je?

Mijn manier van koersen blijven uitvoeren in de koersen die mij liggen. Meegaan in de ontsnappingen en het dan proberen af te maken. In de koersen voor sprinters hebben wij in de ploeg twee grote troeven, Wouter Wipperd en Timothy Stevens. In die koersen zal het werken voor deze jongens zijn, wat ik met veel plezier zal doen! Zij hebben afgelopen jaren al bewezen dat ze het werken voor hun waard zijn.9. Is er nog een wielerdroom die je koestert? En/of wedstrijd die je dolgraag zou willen winnen?

Prof worden blijft nog steeds het doel. Ik voel nog ieder jaar dat ik progressie maak dus ik blijf hoopvol en met plezier koersen.10. In jullie ploeg hebben jullie een dopingcharter ondertekend. Wat vind jij van de vele dopingschandalen welke nu het wielrennen overschaduwen?

Het is jammer dat er weer zo veel negatieve berichten zijn gekomen over de afgelope 10 jaar in het wielrennen. Altijd is het wielrennen die de meeste negatieve aandacht krijgt. In elke sport zit doping. Ik denk ook niet dat er nu een einde is aan het doping gebruikt. Zolang renners meer in chemische middelen geloven dan in hun eigen lichaam zal doping altijd de bovenhand halen.

 

Gerelateerde artikels

130 renners kwamen in Zelzate het startblad tekenen. Deze moesten 110 km afleggen over 22 ronden van 5 km. Telkens moesten ze de R4 op dus een achterstand resulteerde dan ook in een vroegtijdig einde van de wedstrijd. In de 3e ronde gingen 3 renners aan de haal. Hierbij Sander Cordeel als...
37 renners stonden gisteren aan de start voor 30 ronden van 2 km in Kapellen. Onderweg waren er ook talrijke premies te verdelen en om de 5 ronden werd er ook gespurt voor een premieklassement met een prijzenpot van 150, 100 en 50 euro voor de top-3. Het was pas op minder dan 10 ronden van het...
"Het was een mooi parcours met een paar kleine hellingen. Er werd vanaf de start heel rap gereden. Na 1km was er al een groep van 12 weg. Na 5 ronden werden die terug gegrepen. Dan ging er een man of 15. Zij werden ook terug gegrepen. Op  3 ronden van het einde ging er een groep van 25 weg en...