Tirreno-Adriatico: Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux rekent op zijn punchers

Door Kurt Vermeerbergen op 8 Mar 2021 - 15:07
Printvriendelijke versie

Lido di Camaiore is sinds 2015 synoniem aan de startplaats van de Tirreno-Adriatico (2.UWT, 10-16/03). Dit seizoen koos organisator RCS in de badstad voor een vlakke rit in lijn bestaande uit vijf ronden om de zevendaagse wedstrijd in te leiden. Camaiore is het enige ankerpunt aan de Tyrreense zee, want op de tweede dag wordt al meteen het binnenland ingetrokken richting een explosieve aankomst bergop in Chiusdino. Na een nieuwe heuvelachtige derde lange etappe, volgt op dag vier een belangrijke beproeving voor de klassementsrenners met de beklimming van de Passo Campannelle (13,8km aan 4,5%) en de aankomst op de Prati di Tivo (14,7km aan 7%).

Na deze bergrit en oversteek van het Italiaanse binnenland bereikt de wedstrijdkaravaan de Adriatische kust en nieuwe uitdagingen in De Marken, die voor een landschap met korte en steile klimmen bekend staan. Zowel punchers als sprinters en tijdrijders kunnen respectievelijk in de laatste drie dagen van de Tirreno-Adriatico hun hart ophalen. Met de 10,1 kilometer lange afsluitende tijdrit in San Benedetto del Tronto wordt het tot de laatste kilometer nagelbijten om de winnaar van het algemene klassement te kennen.

Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux trekt met Jan Hirt als klassementsrenner naar Lido di Camaiore. De Tsjechische renner krijgt er het gezelschap van klassieke renners. De Belgen Jan Bakelants, Aimé De Gendt Pieter Vanspeybrouck komen er samen met de Italianen Andrea Pasqualon en Lorenzo Rota aan de start. In zijn eerste deelname aan Tirreno-Adriatico, wordt het Belgische team door sportdirecteurs Valerio Piva en Aike Visbeek geleid.

Valerio Piva (Sportdirecteur): " Het is de eerste keer dat Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux naar de Tirreno-Adriatico trekt, maar voor mij is deze mooie rittenkoers geen onbekende. Ik ben er jaarlijks graag bij en ben net als onze renners gemotiveerd om de kleuren van de ploeg te tonen. We hebben in de voorbije Italiaanse klassiekers gezien dat we in de finales niet met de grote kanonnen kunnen rivaliseren en moeten dus anticiperen om dit te bereiken. We moeten gebruik maken van het feit dat er in een etappewedstrijd door de favorieten voor eindwinst iets meer ruimte gegeven wordt om zo dicht mogelijk bij ritwinst te komen. Onze meest explosieve renners, Andrea Pasqualon, Lorenzo Rota en Loïc Vliegen, zijn in goede vorm en krijgen enkele ritten op hun maat voorgeschoteld. Daarbij denk ik aan de eerste sprintersrit, de tweede etappe met een heuvelachtige finale en de derde dag waarbij vlakke wegen ontbreken. Ook in de vijfde en zesde zware ritten met korte en steile hellingen zie ik voor hen mogelijkheden. In de vierde bergrit kunnen we een nieuwe evaluatie maken van de opbouw van onze klassementsrenner Jan Hirt richting de Ronde van Italië. Ik kijk uit naar onze prestaties in Tirreno-Adriatico en de voordelen die we ervan zullen opstrijken om naar Milaan-San Remo en andere klassiekers te trekken! "

Selectie:
Jan Bakelants
Aimé De Gendt
Jan Hirt
Andrea Pasqualon
Lorenzo Rota
Pieter Vanspeybrouck
Loïc Vliegen

Sportieve Directie:
Valerio Piva
Aike Visbeek

Tirreno-Adriatico:
Etappe 1 (10/03): Lido di Camaiore – Lido di Camaiore (156 km)
Etappe 2 (11/03): Camaiore – Chiusdino (226 km)
Etappe 3 (12/03): Monticiano – Gualdo Tadino (189 km)
Etappe 4 (13/03): Terni – Prati di Tivo (148 km)
Etappe 5 (14/03): Castellalto – Castelfidardo (205 km)
Etappe 6 (15/03): Castelraimondo – Lido di Fermo (169 km)
Etappe 7 (16/03): San Benedetto del Tronto – San Benedetto del Tronto (10,1 km)(TT)