Timo Geysels : "Zondag in mijn thuiswedstrijd wil ik mij zeker tonen"

Door Kurt Vermeerbergen op 26 Apr 2023 - 10:24
Printvriendelijke versie

Tweedejaars nieuweling Timo Geysels van het Van Mossel Heist Cycling Team heeft zondag een belangrijke wedstrijd op zijn programma staan. Timo rijdt dan de koers in OLV-Waver, wat voor hem een thuiswedstrijd is.

Wanneer gestart met wielrennen? Ik ben 2 jaar geleden begonnen met wielrennen. Hoe bij deze sport terecht gekomen? Sinds mijn 5de was ik reeds gebeten door de wielersport. Samen met mijn papa ging ik naar het veldrijden en de Ronde Van Vlaanderen kijken. Toch ben ik toen begonnen met voetballen. De liefde voor de koers is echter nooit verdwenen en via een kennis van mijn mama ben ik 2 jaar geleden bij Heist Cycling terecht gekomen.

Hoe kijk je terug op vorig seizoen als eerstejaars nieuweling? Ik heb van de ploeg heel veel kansen gekregen om veel bij te leren en deel te nemen aan een aantal mooie koersen.

Hoe verliep de voorbereiding op het nieuwe seizoen? Sinds vorig jaar juli werk ik samen met Stijn Van Hout en mede dankzij hem heb ik een goede winter doorgemaakt. Met de ploeg hebben we nog een succesvolle stage in Calpe afgewerkt in februari.

Je nam zowel deel aan het provinciaal kampioenschap op de weg als het tijdrijden. Hoe kijk je terug op deze 2 wedstrijden? Het PK tijdrijden was een enorme ontgoocheling omdat ik daar ben gestart met de ambitie om top 5 te rijden. Met een tiende plaats als resultaat kon ik dan ook niet tevreden zijn. Tijdens het afgelopen PK op de weg heb ik de wedstrijd kunnen rijden die ik wou rijden, attent vooraan en 2 rondes in de aanval met Alec Van Herck. Jammer genoeg heeft de ontsnapping niet tot het eind stand gehouden.

Is tijdrijden één van je favoriete onderdelen in het wielrennen? Tijdrijden is zeker een onderdeel dat ik graag doe en waar ik zeker wens in te groeien. Of wat vind je er zo leuk aan? Jezelf tot de limiet drijven en de verzuring in de benen voelen.

Zondag staat jouw thuiswedstrijd op het programma. Zenuwen? Zenuwen niet, maar een gezonde spanning zal er wel zijn. Er zullen immers heel wat bekenden langs de kant van de weg staan om mij aan te moedigen. Wat verwacht je? Ik zou hier graag een mooi resultaat rijden. Het podium zou mooi zijn! Krijg je een parcours op jouw maat? Het is een overwegend vlak parcours. Dat zou geen probleem mogen geven al heb ik liever een parcours met iets meer hoogtemeters.

Wat zijn je andere doelen voor het seizoen ? Ik wil dit seizoen zeker minimaal éénmaal op het hoogste schavot staan. Tijdens welke wedstrijd wil je jouw zeker tonen? Zeker tijdens de wedstrijd in OLV-Waver en tijdens de 4-daagse van West-Vlaanderen.

Voor welke wedstrijden hoop je op een selectie van de ploeg? Ik hoop aan zoveel mogelijk grote wedstrijden te kunnen deelnamen maar de Prins der Nieuwelingen in Bonheiden en de 4-daagse van West-Vlaanderen hebben zeker mijn voorkeur.

Welke parcours liggen jouw het beste? Heuvelachtige parcours met korte beklimmingen.  Wat voor type renner ben je? Ik ben mezelf nog volop aan het ontdekken maar zie mezelf als een klassiek renner.

Wanneer is het seizoen 2023 geslaagd voor u? Als ik elke wedstrijd het beste van mezelf heb kunnen geven en als ik die eerste overwinning op zak zal hebben.

Naar welke renner kijk je op en waarom? Dat is zeker Wout Van Aert. Die kan echt alles……

Waar wil je staan als renner binnen 5 jaar of waarvan droom je? Zoals velen zie ik een carrière in het wielrennen wel zitten……. maar we blijven realistisch en proberen zoveel mogelijk te leren en vooral te geniet van deze mooie sport.