Tieme Herrygers: " Klimwedstrijden en het rondewerk liggen mij wel"

Door Kurt Vermeerbergen op 12 Feb 2019 - 10:00
Printvriendelijke versie

Tieme Herrygers kan zowel in het veld als op de weg zijn mannetje staan. Nu als tweedejaars junior kiest de sympathieke WAC-renner resoluut voor de weg.

1. Wanneer ben je gestart met het wielrennen en hoe met de sport in contact gekomen?
Op mijn 6 jaar begonnen, doordat mijn vader vroeger zelf altijd gekoerst heeft.

2. Je hebt dit crossseizoen slechts enkele crossen afgewerkt. Hoe waren deze?
Goed tot zeer goed naar mijn mening. Altijd wat meer naar achter moeten starten maar toch af en toe eens een 4e plek in de moedige veldrijder. Natuurlijk ook een mooi Belgisch kampioenschap waar ik van rond de 45e startplek ben opgerukt naar een 22e plek.

3. Je hebt besloten om alles op de weg te zetten dit jaar. Waarom deze keuze?
Deze keuze is er vooral gekomen omdat ik bij de 2e jaars nieuwelingen gemerkt heb dat ik best wel bergop kan rijden in de Tour de l’Ain.

4. Op welke punten hoop je dit seizoen vooruitgang te maken op de weg?
Vooral in het rondewerk met steilere klimetappes. Natuurlijk zou ik me ook graag willen tonen in “kermiskoersen” op de Vlaamse wegen.

5. Welke doelen heb je voorop gesteld voor seizoen 2019?
Graag zou ik de mooie klimwedstrijden die de kalender van onze ploeg bevat mee willen rijden om hier een mooie uitslag te behalen.

6. Welke parcours liggen je het beste? Waarom ?
De klimwedstrijden en het rondewerk. Ik ben namelijk een lichtgewicht en heb gemerkt dat mijn recuperatie er toch wel mag zijn, al zeg ik dit zelf.

7. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven?
Een renner die zich ook wel eens zal opofferen voor de ploeg indien dit van mij gewenst wordt. Voor de rest zal ik altijd het beste van mezelf geven in elke wedstrijd waar ik start, anders ben ik niet tevreden van mijn wedstrijd.

De snelle vragen
Lievelingskleur : Blauw
Favoriete muziek : Rock ( iets meer naar heavymetal), hardstyle/core
Favoriete film : ik kan wel genieten van een actiefilm of een fantasie zoals Lord of the Rings. Ik heb niet echt een topper die er voor mij bovenuit steekt.
Andere hobby's: In de zetel zitten, bijna elk jaar gaan we op skivakantie
Lievelingseten : Spaghetti
Ochtend- of avondmens : eerder ochtendmens
Film of boek : De laatste tijd kijk ik liever een film maar kan ook wel genieten van een boek dat geschreven is door een profrenner.
Brunette of blondine : geen idee, zien we wel als het zover is.
Pizza of frieten : frieten
Citytrip of relaxvakantie : relaxvakantie
Sprint winnen van een klein groepje of alleen binnenkomen : hangt af van het parcours, maar ga toch voor alleen binnenkomen denk ik.
Bergop of bergaf : Bergop
Koud of warm : koud in het veld, voor de rest het liefst aangenaam warm.
Tijdrit of een lange rit : Ik hou wel van een tijdrit omdat dit puur jezelf is maar ook wel van een lange rit omdat dit voor veel spektakel kan zorgen.
Ik hoop een selectie van de ploeg in de wacht te slepen voor ….. Classique des Alpes, Tour de Valromey, La Phillipe Gilbert classic
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken: Tom Dumoulin of  Christoffer Froome
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je?  Dat ik dit seizoen zonder iets te breken kan doorkomen.

Gerelateerde artikels

In zijn eerste jaar als belofte zal Tieme Herrygers de kleuren verdedigen van het Heist Cycling Team. "Volgend jaar zal ik uitkomen voor het Heist Cycling Team. Met deze keuze verwacht ik om in een  team terecht te komen waarbij de goede samenwerking voorop staat. Ik heb als eerstejaars...