Thomas Verdonck : "Bikkelen voor uw plaatske"

Door Kurt Vermeerbergen op 2 Dec 2022 - 18:43
Printvriendelijke versie

Thomas Verdonck is momenteel de huidige leider in het klassement van de CX Challenge bij de nieuwelingen eerstejaars. Met 2 zeges en talloze podiumplaatsen staat hij stevig aan de leiding met 70 punten voorsprong op de nummer 2, Daan Wilmsen.

1. Wanneer ben je met veldrijden gestart en waarom de keuze voor deze sport?
Ik was met atletiek bezig toen ik in 2017 mijn eerste cross reed in Nederland. Vanaf dat jaar ben ik in de winter veldlopen en cyclocross gaan combineren. Ondertussen ben ik volledig naar wielrennen overgestapt.

2. We zitten ongeveer midden in het veldritseizoen. Hoe kijk je terug op het eerste deel?
Vanaf de start van het crossseizoen voelde ik me bijzonder goed op de fiets. In het eerst weekend werd ik derde in Kessel.  Dit na een felle strijd tussen alle kleppers om de podiumplaatsen.  Sindsdien voel ik me week na week beter met twee overwinningen en 8 podiumplaatsen als resultaat.

3. Naar welke cross kijk je met een goed gevoel terug en welke niet? Waarom?
Elke cross heeft zijn eigen verhaal vaak geschreven door startpositie en het parcours.  Van alle crossen gaf ik één keer niet thuis.  In Vorselaar draaide het voor geen meter.  Heb je altijd weleens voor. Nu was dit op het provinciaal kampioenschap op een parcours waar ik de voorbije jaar 2 maal had gewonnen.  Het is zoals het is… Verder niks dan leuke crossen en mooie resultaten.

4. Wat is voor jou het ideale crossparcours?
Vorig veldritseizoen koos ik zeker voor zand.  Hoe meer hoe beter.  Snelle parcours lagen me ook wel.  Vanaf dit seizoen amuseer ik me ook in de modder.  Mede doordat ik vanaf dit jaar met schijfremmen fiets.  Af en toe zit er een cross tussen met 1000 bochten.  Elke 10m rond een paaltje draaien is niet mijn ding.

5. Is het klassement van de CX Challenge een doel voor jou nu je momenteel leider bent in het klassement?
Zeker en vast! De leider in de CX Challenge krijgt na het seizoen ook de Vlaamse trui.  Het Vlaams kampioenschap waar ik 3e en vorig jaar nog 2e werd.  Met een overwinning maak ik de collectie medailles compleet.  Echter het seizoen is nog lang en de eindzege is lang nog niet binnen.  

6. Naar welke crossen kijk je nog uit? Waarom deze ?
Ik heb niet echt een voorkeur. Ik bekijk het van week tot week en ik amuseer me ook elke week.   De echte cross van het seizoen is toch altijd het BK.  Daar kijk ik wel naar uit, het is ook niet een cross maar een BK.  Dat veranderd toch het gevoel.

7. Wanneer is het seizoen 2022-2023 geslaagd voor jou ?
Ik mag nu al tevreden terug kijken, zelfs het seizoen geslaagd noemen.  Ik heb nog maar één mindere dag gekend.  De uitslagen zijn uitstekend.  Het gevoel is goed en technisch ben ik verbeterd.

8.  Je rijdt dit weekend zowel Lichtervelde als Meer. Wat verwacht je van deze crossen?
Ondanks drie maanden crossen voel ik me week na week sterker worden.  Die lijn wil ik dit weekend doortrekken. Hopelijk krijgen we veel zand in Meer.  De podiumplaatsen zullen duur zijn en de tegenstand sterk.  Zoals elke week “bikkelen voor uw plaatske”

Gerelateerde artikels

Eerstejaars nieuweling Thomas Verdonck van Team Kempen was afgelopen zaterdag de sterkste in het Vlaams-Brabantse Alsemberg. Hij kon een voorsprong uitbouwen van bijna 20 seconden op Jinze Joris. Lorenz Ivens kwam als derde over de finish. "Op het glooiend parcours van Alsemberg kon ik na de...
Gisteren kon je nog een interview lezen met Thomas Verdonck als leider van de CX Challenge ( https://www.cyclingsite.be/thomas-verdonck-bikkelen-voor-uw-plaatske) . Vandaag in Lichtervelde verstevigt de eerstejaars nieuweling zijn voorsprong in het klassement met een nieuwe zege te Lichtervelde....
Gisteren won Thomas Verdonck de laatste manche van de CX Challenge in Zelzate. Thomas sluit zijn seizoen af met 5 zeges. De eerstejaars nieuweling won het eindklassement en mag volgend crossseizoen rijden in de Vlaamse kampioenentrui. "Halverwege wedstrijd zat ik in een groepje van vier...
Met 19 tweedejaars nieuwelingen werd er gestart in Steenhuffel voor de eerste cross van het seizoen. De zege was voor Vlaams kampioen Thomas Verdonck met een solo. Thomas Verdonck: "Vanaf ronde 1 reden we met 6 man weg. In ronde 2 zakten het tempo en nam ik de kop net voor een technische...
Bij de aspiranten 12 jaar verschenen in de Dreef van Vorselaar 24 deelnemers aan de start. De wedstrijd werd een spannende strijd tussen kersvers Belgisch kampioen Lars Corsus en Thomas Verdonck.  In de spurt in de lange dreef van Vorselaar was Thomas de snelste. Lars werd tweede en Wies...
Met 29 eerstejaars nieuwelingen streden ze in Beernem voor de zege op de voorlaatste manche van de CX Challenge in 2022. Thomas Verdonck domineerde de wedstrijd van start tot aankomst. "Ondanks de zware regenval van deze week werd Beernem een snelle cross.  Na de kopstart zette ik meteen...