Thomas Mein is de nieuwe aanwinst voor het Tormans Cyclo Cross Team voor de winter 2020-2021

Door Kurt Vermeerbergen op 28 Jan 2020 - 12:29
Printvriendelijke versie

De Britse renner Thomas Mein zal de komende twee winters de kleuren van het Tormans Cyclo Cross Team verdedigen. De 21-jarige renner zal het UCI Cyclo Cross team vanaf 15 augustus 2020 voor twee campagnes in het veld vervoegen.

Deze winter reeg de renner van het Tarteletto-Isorex Cross Team de sterke prestaties in de wereldbeker voor beloften aaneen, maar door een mechanisch defect in de finale van de laatste manche in Hoogerheide vorige zondag, greep hij naast het podium in het eindklassement. In november was hij de beste in Tabor, en hij eindigde net naast het podium een week later in de manche van Koksijde. Half januari voegde de derdejaars belofte er nog een podium in de wereldbeker bij in Nommay.

Als junior toonde Thomas Mein met een overwinning in de Koppenberg cross al dat hij uit het goede hout gesneden was. Bij zijn laatste deelnames aan grote kampioenschappen, het wereldkampioenschap en het Europese kampioenschap in 2019, werd hij telkens 9e. De inwoner van Newcastle is in volle voorbereiding om binnen een drietal weken in het Zwitserse Dübendorf beter te doen.

Thomas Mein:
« Ik ben zeer blij met deze nieuwe uitdaging bij het Tormans Cyclo Cross Team! Deze interessante verandering motiveert me om nieuwe doelen te zetten. Mijn thuisbasis in België is zeer dicht bij de woonplaats van Corné en Quinten, dus ik wacht vol ongeduld om van mijn toekomstige ploegmaten te beginnen leren en om van de ondersteuning van het team te genieten. Maar eerst wil ik presteren op het wereldkampioenschap voor beloften in Dübendorf binnen drie weken! »

Jean-François Bourlart (algemeen manager):
« We willen duidelijk het Tormans Cyclo Cross Team uitbreiden en daarom zijn we al actief bezig met de rekrutering. Thomas Mein is een grote veldritbelofte die op zijn nog jonge leeftijd al de wereldbeker in Tabor op zijn naam schreef. Zijn profiel is exact wat we nodig hebben om de toekomst met Tormans Cyclo Cross Team voor te bereiden. »

Gerelateerde artikels

De opener in de Wereldbeker Veldrijden in Tabor deze zondag werd een groot succes voor het Tormans Cyclo Cross Team. De rensters van opleidingsploeg Tormans-Acrog, Zoë Backstedt en Marie Schreiber, gaven in de eerste wereldbeker ooit voor dames junioren het goede voorbeeld door eerste en tweede te...
Het Wereldkampioenschap voor U23 renners is slechts de derde beloftenwedstrijd van het seizoen. Na zijn zilveren medaille op het Europese Kampioenschap in Rosmalen begin november, schreef Thomas Mein de enige manche van de U23 Wereldbeker in Tabor op zijn naam. De Brit hoopt deze prestaties op het...
Vandaag werden in Rosmalen de Europese Kampioenschappen veldrijden (7-8/11) op gang geschoten met de wedstrijd voor beloften. Thomas Mein trok voor de gelegenheid zijn truitje van de Britse nationale ploeg aan, terwijl Théo Thomas de Franse driekleur verdedigde. Helaas besloot Belgian Cycling om...