Thibo Huion maakt het ploegenwerk af in Knesselaere

Door Kurt Vermeerbergen op 19 Mar 2023 - 18:42
Printvriendelijke versie

Thibo Huion (Antwerp Cycling Team Kontich) reed in Knesselaere solo over de aankomst en kon voor de eerste keer dit seizoen het zegegebaar maken. In de laatste 5km waagde hij zijn kans en hield stand op het peloton. Het is voor de tweedejaars junior zijn allereerste zege in de wielersport.

Thibo: "We stonden aan de start met ongeveer 118 renners. De koers startte vrij hectisch. Iedereen wilde zijn plekje vooraan bemachtigen, net zoals ik. Na 2 ronden kwam ik mee vooraan rijden en probeerde ik mee weg te rijden. In ronde 4 probeerde ik alleen, daarbij pakte ik een premie maar ik liet me daarna terug inlopen omdat ik wist dat het alleen heel moeilijk ging worden. Na 30 km liet ik me terug wat afzakken om wat te bekomen van mijn inspanningen. Op dat moment brachten mijn ploegmaten Arne Heyse naar voor om zijn kans te wagen. Met nog 5 ronden te gaan bracht Toon Van Brugge mij prima naar voor met oog op de spurt. In de allerlaatste ronde zag ik een gat en twijfelde geen seconde. Ik wist dat ik explosief heel goed zat en ging solo met nog een vijftal kilometer te gaan. Ik breide mijn gat direct uit en reed verder en verder weg. Pas in de laatste rechte lijn was ik zeker. Het gat was uiteindelijk 20 seconden en zo kon ik mijn eerste zegegebaar van het seizoen maken."

1 HUION THIBO - ANTWERP CYCLING TEAM KONTICH
2 LEMESTREZ JUAN - CRABBE TOITURES - CC CHEVIGNY
3 BOEYEN JELLE - ACROG-TORMANS

Gerelateerde artikels

Nijlenaar Thibo Huion rijdt als tweedejaars junior bij het vernieuwde Antwerp Cycling Team Kontich. Thibo start het seizoen met zeer veel ambities vooral dan in de discipline tijdrijden. Daar wil hij dit seizoen enorme stappen voorwaarts in zetten. We laten hem in onderstaand  interview zelf...